La Fundació Privada Girbau lliura el premi Natura i Societat a un projecte de voluntariat i educació ambiental
La primera edició del Premi Fundació Privada Girbau reconeix la tasca del Grup de Natura Freixe i el seu projecte Volcat de custòdia del territori
14/06/2017
La Fundació Privada Girbau lliura el premi Natura i Societat a un projecte de voluntariat i educació ambiental

La protecció de l'entorn natural és una de les línies d'actuació de la Fundació Privada Girbau, que té com a objectiu ajudar en iniciatives de caràcter social, cultural i ambiental. El suport al medi ambient va aconseguir un pas més el passat dissabte 10 de juny amb el lliurament del primer Premi Fundació Privada Girbau "Naturalesa i Societat". El projecte reconegut per la fundació va ser Volcat, una proposta de custòdia participativa activa del territori impulsada pel Grup Natura Freixe de Flix (Tarragona, Espanya).

El projecte Volcat pretén que associacions i entitats locals apadrinin finques en custòdia d'alt interès ecològic, participant en les diferents activitats de voluntariat que s'impulsin des d'aquest espai. Les activitats es recompensen simbòlicament amb una moneda ambiental anomenada Volcat que pot canviar cada col·lectiu per activitats d'educació i formació ambiental. A més inclou un sistema de transferència solidària entre els diferents col·lectius.

El Premi "Naturalesa i Societat" vol impulsar i promoure iniciatives que fomentin la participació de la societat en la conservació del patrimoni natural, així com la transmissió de valors de respecte i responsabilitat entorn al medi ambient.

La Fundació Privada Girbau ha dut a terme aquesta iniciativa amb la col·laboració de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) que ha administrat i gestionat el premi.

Des de Girbau consideren que és molt necessari donar suport a projectes ambientals i que la responsabilitat d'empreses i administracions és crucial no només mitjançant la recerca de la seva pròpia sostenibilitat sinó també ajudant a projectes que protegeixen l'entorn.

L'acte de lliurament del I Premi Fundació privada Girbau "Naturalesa i Societat" es va celebrar a El Sucre de Vic i va comptar amb una conferència sobre el canvi climàtic i l'acció humana a càrrec del meteoròleg Francesc Mauri.