L´equip Epiteugma Revved Up de Xipre guanya la FIRST Tech Challenge Championship Spain
En aquesta final estatal hi han participat 200 nois i noies d´entre 16 i 18 anys, en 18 equips de Catalunya, la resta de l´Estat i d´Europa
08/04/2019
L´equip Epiteugma Revved Up de Xipre guanya la FIRST Tech Challenge Championship Spain

L’equip Epiteugma Revved Up de Xipre ha guanyat la FIRST Tech Challenge Championship Spain que aquest cap de setmana s’ha celebrat a l’American School of Barcelona. L’equip ha rebut el premi ‘Inspire Award’ que els obre la possibilitat de viatjar a Estats Units i participar a la final mundial de Detroit del 24 al 27 d’abril.

Aquesta edició marca l’inici de FIRST Tech Challenge a l’Estat espanyol, gràcies a l’impuls de la Fundació Scientia, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i Girbau Group. En total hi ha participat dues-centes persones entre 16 i 18 anys, repartides en 18 equips provinents de Catalunya i la resta de l’Estat, però també d’Itàlia, Països Baixos, Alemanya, Xipre i República Txeca.

A banda del primer classificat, l’equip The Encrypted Gentlemen de Països Baixos ha rebut el premi Think Award, que valora la capacitat de solventar els problemes d’enginyeria amb creativitat. L’equip HP S.A.S de Països Baixos ha obtingut el Connect Award, per haver estat el millor a connectar els elements STEM. Els RoboCats d’ Alemanya han guanyat el premi Collins Aerospace Innovate Award, que posa en valor el disseny i la innovació del robot. L’equip F.R.O.G. Frog Robots of Germany d’Alemanya han aconseguit el Desgin Award per haver incorporat el disseny industrial en el robot. L’ Equip Can-Alpha Space de Tenerife han obtingut els Motivate Award, que premia els valors del treball en equip, i l’equip German EAGles d’Alemanya han guanyat el Control Award per haver utilitzat millor els sensors i el software en benefici de la funcionalitat al camp. Per últim, els German EAGles d’Alemanya i els F.R.O.G Frog Robots Of Germany d’Alemanya han obtingut el premi Wining Alliance Award, mentre que els Mechanical Sharks de Manlleu (Catalunya) i els Casimir Tech dels Països Baixos han guanyat el Finalist Alliance Award.

El programa STEM més important a nivell internacional
FIRST Tech Challenge és el major programa STEM a nivell internacional per a joves d’entre 16 i 18 anys, ja que compta amb 47.000 participants, 4.711 equips de 25 països d’arreu del món. És enginyeria i diversió en estat pur amb l’objectiu de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves. La FIRST Tech Challenge s’afegeix a altres programes també impulsats des de Fundació Scientia, com la FIRST LEGO League i la FIRST LEGO League Júnior.

Els participants a la FIRST Tech Challenge Championship Spain han hagut de dissenyar, crear, provar i programar robots autònoms i operats per controladors que han hagut de realitzar una sèrie de missions i tasques sobre un camp de joc concret, d’acord amb el repte “Rover Ruckus”, que enguany se centrava en l’exploració de les galàxies, més enllà del sistema solar. Per fer els robots, els equips han pogut utilitzar peces reals sempre i quan no superessin unes determinades mesures i pes establertes i han hagut de presentar “el quadern d’enginyeria” davant d’un jurat, per explicar com han construït el robot.