L’eficiència energètica i la gestió de la bugaderia, focus de la innovació Girbau a Texcare 2012
Durant la fira, celebrada a Frankfurt del 5 al 9 de maig, es van mostrar els darrers avenços del grup en estalvi energètic
23/05/2012
L’eficiència energètica i la gestió de la bugaderia, focus de la innovació Girbau a Texcare 2012

Girbau ha presentat els darrers avenços introduïts en els seus equips, centrats en l’estalvi i l’eficiència energètica, en l’edició 2012 de la fira Texcare, celebrada a Frankfurt del 5 al 9 de maig.
 
Els importants estalvis energètics que permeten aconseguir els nous equipaments presentats van ser un dels atractius de l’estand de Girbau.

La divisió comercial va presentar la nova sèrie ED (ED260, ED340, ED460, ED660) d’assecadores Ecodryer (de 10,5Kg de capacidad a los 37Kg), que incorporen avenços tecnològics per a  reduir el consum energètic i el temps d’un dels processos més costosos en bugaderia.  A Texcare també es van poder veure les rentadores de la Serie 6, el tren de planxat d’alta producció Compact i les planxadores murals a bandes PB/PBP, amb noves prestacions que augmenten l’eficiència i la qualitat del planxat.

La divisió industrial de Girbau va mostrar el Flexitunnel, el nou túnel de rentat que permet una gran versatilitat pel que fa al disseny del diagrama de banys, l'assecador ST-1300 amb un de sistema de càrrega Suction Loading System, que permet carregar fins a 63 kg de roba de manera fàcil i ergonòmica, mitjançant aspiració, aconseguint un assecat amb un 40% menys d'energia i quatre cicles per hora. Més es va poder veure el nou introductor mono-estació DR-1, el plegador de tovalloles FT-MAXI i el plegador de llençols FL-KING, tots ells en funcionament.

 Un altre dels focus d'interès van ser les demostracions dels nous programaris de gestió que van tenir lloc a l'estand. Els assistents van poder comprovar els avantatges del BMT (Batch Washer Management Tool), el nou programa de control i adquisició de dades del sistema de rentat TBS-50, que millora la gestió del conjunt de túnel de rentat, premsa i assecadores i l’ IMTx (intel Manager Tool Expert) que permet programar les rentadores de la Sèrie 6 mitjançant ordinador.

Segons Jordi Bosch, director de vendes internacional, "la fira ha estat un èxit tant a nivell quantitatiu i qualitatiu de visitants, com a nivell de volum de negoci".

"En la situació actual, en què els negocis requereixen treure la màxima rendibilitat possible, l'estalvi energètic que repercuteix en el compte de resultats i en el medi ambient, i una millor gestió de la bugaderia és el que realment reclamen els clients. La qualitat, fiabilitat i productivitat són paràmetres bàsics, però no tenen sentit sense eines d'estalvi i gestió ", afirma Toni Rubiés, Director Comercial, Màrqueting i Serveis de Girbau Group.

Per la seva banda, la directora del grup, Mercè Girbau, valora positivament aquesta edició de Texcare "perquè ens ha permès consolidar i reforçar contactes amb diferents mercats en expansió on està treballant Girbau".