L'aposta de Girbau per la sostenibilitat i la circularitat, present a la Fira Re-Barcelona
El congrés, celebrat a Barcelona els dies 29 i 30 de setembre, va comptar amb l'assistència de 30 professionals internacionals de la moda sostenible
11/12/2019
L'aposta de Girbau per la sostenibilitat i la circularitat, present a la Fira Re-Barcelona

L'aposta de Girbau per la sostenibilitat i la circularitat va estar present el passat 29 i 30 de novembre en la primera edició de Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event. Aquesta pionera trobada de moda sostenible i ètica, organitzada per l'associació Moda Sostenible Barcelona (MSBCN) i la consultora Seed&Clic, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, va reunir a més de 30 professionals i experts de la indústria tèxtil en l’àmbit internacional. 

El fòrum va comptar amb la participació de Mariona Sanz, directora de Girbau Lab, en una taula rodona sobre el canvi de mentalitat dels usuaris i consumidors en la indústria i els nous models de negoci. “El futur de la moda i el tèxtil passa per la sostenibilitat i la circularitat”, va assegurar Sanz. “A Girbau apostem per la circularitat i la sostenibilitat com a eixos estratègics amb l'objectiu de transformar el negoci industrial tradicional cap a solucions més circulars que ofereixin màxima eficiència de recursos i siguin respectuoses amb el medi ambient”. Exemple d'això és la col·laboració de Girbau amb l'escola de disseny ELISAVA, a través de la qual els estudiants del grau de disseny industrial estan explorant l'àmbit de l'economia circular a la bugaderia industrial. 

En paral·lel, Re-Barcelona va oferir un espai obert al públic, que va servir com a escenari de presentacions, tallers, projeccions de fashion films i activitats relacionades amb la moda sostenible. En aquest espai, Girbau va oferir una classe magistral sobre el Wet Cleaning. Aquest tractament de rentada en humit cuida les peces més delicades sense la necessitat de dissolvents químics que són nocius per al medi ambient com el percloroetilè, hidrocarburs, etcètera, utilitzats per a la neteja en sec. 

La participació de Girbau a Re-Barcelona és una mostra més de l'aposta de la companyia per la innovació, l'eficiència energètica, la circularitat i la sostenibilitat.