Girbau tanca un acord amb Fundació Scientia i la UVic per impulsar el FIRST Tech Challenge els propers 3 anys
El programa promou el foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves de 16 a 20 anys
14/10/2018
Girbau tanca un acord amb Fundació Scientia i la UVic per impulsar el FIRST Tech Challenge els propers 3 anys

La Fundació Scientia amb la col·laboració de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic) i l’empresa Girbau han arribat a un acord per impulsar els pròxims tres anys el programa FIRST Tech Challenge pel foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre joves de 16 a 20 anys. Aquest any el torneig classificatori es celebrarà els dies 5 i 6 d’abril a l’American School of Barcelona (Esplugues de Llobregat), i acollirà aproximadament a 16 equips d’àmbit estatal i també d’Europa. Els dos propers anys ,el torneig es celebrarà a la UVic.

FIRST Tech Challenge és un dels majors programes STEM ( que respon a ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) a nivell internacional per a joves d’entre 16 i 20 anys. Aquest programa se suma als altres programes també impulsats a Espanya: FIRST LEGO League Junior (de 6 a 9 anys) i FIRST LEGO League (de 10 a 16), de les quals la UVic ja té experiència en l’organització de tornejos des de l’any 2012.

Com funciona el torneig
FIRST Tech Challenge és enginyeria i diversió en estat pur. Els equips, formats per un màxim de 15 persones i dos o tres mentors, dissenyen, creen, proven i programen robots autònoms i operats per controladors que han de realitzar una sèrie de missions en un espai de 3,66m x 3,66m. Aquestes missions es fan d’acord amb un repte d’àmbit mundial que es renova cada any. En aquesta ocasió, el repte és “Rover Ruckus”, que fa referència a l’exploració més enllà del sistema solar. L’idioma de la competició és sempre l’anglès.
Durant el torneig els equips han de presentar davant dels jutges el "Quadern de l'enginyer", amb el know how del robot.

Kick off de presentació
El proper 20 d’octubre tindrà lloc una reunió de presentació del repte, que servirà de kick off o posada en marxa del programa. En aquesta presentació oberta a participants, mentors, entrenadors i a tot el públic interessat, es donaran les claus per entendre el funcionament del torneig i els detalls que s’han de tenir en compte per poder-se preparar adequadament. La sessió tindrà lloc a l’American School of Barcelona (C. Jaume Balmes, 7, Esplugues de Llobregat) d’11h a 13h.