Girbau signa una joint-venture a la Xina
El grup Girbau i la xinesa Shenguang volen conquerir el mercat de la bugaderia industrial al mercat asiàtic
16/05/2017
Girbau signa una joint-venture a la Xina

Girbau i l’empresa xinesa Shenguang han signat avui a Shanghai l’acord de constitució d’una Joint-venture de les dues empreses fabricants de maquinària per a bugaderia.

L’operació s’emmarca en el pla estratègic 2020 de Girbau i la intenció d’augmentar la quota en el mercat xinès.

Girbau controlarà la nova societat, fruit de la Joint Venture i té previst inaugurar el proper juliol un nou centre de producció amb més de 15.000 m2 destinats a la fabricació de maquinària per a bugaderies.

Inicialment, la planta continuarà amb la producció dels models actuals del soci xinès, però hi ha prevista la inversió en R+D necessària per al desenvolupament progressiu d’una nova gamma de producte orientat sobretot al mercat Xinès, competitiu i de qualitat. La consellera delegada de Girbau, Mercè Girbau, ha afirmat durant l’acte de signatura de la joint-venture a Shanghai que “l’objectiu inicial és créixer de manera ferma al mercat xinès. Teníem clar que necessitàvem un partner al país si volem introduir-nos amb força al gegant asiàtic. Un cop assolim una bona quota de mercat a la Xina, no descartem la comercialització del producte fabricat a Shanghai a altres mercats emergents”.

Girbau ha afegit que “feia temps que analitzàvem les opcions de partner a la Xina. Ara, amb Shenguang hem trobat un bon centre de fabricació, una bona xarxa comercial i una xarxa de distribució potent. Nosaltres els aportarem tecnologia, cultura de la qualitat i millora de l’eficiència en els processos i ells un gran coneixement i introducció al mercat de les bugaderies centrals de la Xina i infraestructura. És un win-win”.

Amb l’operació, que es va estructurar amb el suport d'InterChina Capital, una firma de finances corporatives amb seu a la Xina, els 150 treballadors de Shenguang se sumaran a l’equip Girbau, que s’aproparà a les 1.000 persones arreu del món. El centre de producció de Shenguang se suma als 3 centres de producció que Girbau té a Vic i 1 a França, amb més de 57.000 m2 destinats a la fabricació.