Girbau s'incorpora com a nou soci de ITH
Aportarà el seu know-how en el sector de bugaderia industrial al negoci hoteler
24/07/2015
Girbau s'incorpora com a nou soci de ITH

Girbau Group, fabricant internacional de maquinària per a bugaderia industrial, acaba d'adherir-se com a soci a l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH). La signatura de l'acord es va realitzar durant l'Assemblea Anual d’ITH celebrada el passat 15 de juliol.

L'eficiència i la sostenibilitat, amb el consegüent estalvi de consums energètics i naturals, es configuren com a principals eixos de la cadena valor de Girbau a les solucions de bugaderia que el grup proporciona. Per a la companyia, l'ecodisseny, a més de reduir el consum de recursos naturals i energètics, també ha significat l'ampliació de les possibilitats de programació de les màquines per ajustar-les a les necessitats exactes de rentat, assecat o planxat, sense gastar ni una gota d’aigua ni 1 kW de més del que requereix el procés en funció del tipus de roba.

L'ecodisseny repercuteix així directament en el compte de resultats dels clients tant per l'estalvi energètic com per l'augment de productivitat gràcies a l'automatització de processos. A més de l'estalvi i la fiabilitat, l'empresa inclou entre els seus valors diferencials la proximitat al client, tant geogràfica, com d'assessorament i acompanyament en postvenda.

Per a Girbau la seva associació a ITH es tradueix en un matrimoni amb el sector hoteler. "Esperem aportar tot el know-how que atresorem per la nostra experiència de més de 55 anys construint solucions de bugaderia i valor afegit en hotels de tot el món", afirma Juan Ruiz, country manager Espanya de Girbau Group. "Volem escoltar la veu dels empresaris del sector hoteler, tenir reunions en directe amb ells per conèixer de primera mà les seves necessitats i d'aquesta manera construir solucions a mesura que compleixin les seves expectatives", afegeix.

A més d’associar-se a ITH, Girbau patrocina aquest any per primera vegada les II Jornades d'Eficiència Energètica en Establiments Turístics que organitza ITH. La primera d'elles s'ha celebrat a Vielha i les pròximes seran a Salamanca (a l'octubre) i a Còrdova (al novembre).

Per ITH és important comptar amb una empresa d'aquesta envergadura entre els seus socis que pugui aportar un aspecte innovador i sostenible en el servei de bugaderia per als hotels espanyols.

La inversió en innovació i recerca, que suposa el 3,5% de la facturació anual de Girbau, els ha permès reduir fins a un 23% el temps en els processos de la seva maquinària i un 59% el consum d'aigua.

"Hem d'innovar contínuament perquè el que era considerat com a bo fa pocs anys ara pot estar obsolet. A Girbau en els últims cinc anys hem tingut canvis, hem invertit en persones i en noves tecnologies preparant-nos per al futur, fins i tot en èpoques de crisi. Les tecnologies disruptives revolucionen el mercat d'una manera molt ràpida. L'èxit d'una empresa vindrà marcat pel seu encert en la innovació, en saber adaptar-se a les necessitats del mercat, controlant petits detalls per buscar l'excel·lència, buscant el valor afegit i fugint de la guerra de preus, invertint en maquinària i en eines d’última generació".