Girbau rep el premi Carles Ferrer Salat en Medi Ambient
El Guardó reconeix “les millores tecnològiques en disseny de maquinària per reduir l’impacte ambiental”
12/12/2014
Girbau rep el premi Carles Ferrer Salat en Medi Ambient

Girbau ha rebut aquest dijous 11 de desembre el premi Carles Ferrer Salat que atorga anualment Foment de Treball, en la categoria de Medi Ambient.

El lliurament de premis s'ha fet a la seu de Foment de Treball a Barcelona amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i el rei Felip VI, entre d’altres autoritats i representants del món empresarial.

El jurat de Foment ha distingit Girbau per “la contínua implementació de millores tecnològiques en el disseny de màquines per a reduir l’impacte ambiental”. 

Els premis Carles Ferrer Salat volen agrair “l’esforç i la determinació d’empresaris lliberals, oberts i defensors del coneixement i el diàleg”, segons Foment del Treball.

El guardó reconeix l’aposta de Girbau per l’ecodisseny que ha permès reduir el consum d’aigua i energia en totes les màquines que fabrica en un sector, el de la bugaderia industrial, en què l’eficiència energètica és clau per a la rendibilitat dels negocis.

La inversió del 3,5% de la seva facturació anual en innovació i investigació treballant al costat d’universitats com la UPC ha permès a Girbau els últims 15 anys reduir fins al 23% el temps dels processos de la seva maquinària i el consum d’aigua en un 59%.

El director general de Girbau, Pere Girbau Pous, que ha recollit el premi ha destacat que “és un reconeixement a l’equip humà de l’empresa, que sempre ha treballat orientat a la millora de l’eficiència i la sostenibilitat, així com en l’aportació de valor als clients mitjançant l’estalvi i la rendibilitat que comporten aquests dos eixos”.