Girbau renova per complet la bugaderia de l'Hospital Naval a Ferrol a través d'un projecte claus en mà
Girbau va realitzar una gestió integral en tot el projecte
11/11/2020
Girbau renova per complet la bugaderia de l'Hospital Naval a Ferrol a través d'un projecte claus en mà

Girbau ha col·laborat amb l'Hospital Naval de Ferrol en la renovació completa de la seva bugaderia, amb l'objectiu d'incrementar la productivitat, a través de la reforma d'un nou espai diferent al qual se situava l'antiga bugaderia. Per a això, a través d'un concurs públic, Girbau va realitzar un projecte claus en mà i es va encarregar de tot el relacionat amb aquesta reforma, des de la coordinació i supervisió de l'obra civil, incloent treballs d'ensulsiada, construcció i seguretat en l'obra, fins a l'adequació de tots els espais, així com la instal·lació de tota la maquinària d'última generació i la formació, teòrica i pràctica, per a aconseguir la màxima optimització de les màquines i arribar als objectius d'estalvi.


A través d'aquest model es va aconseguir crear una nova bugaderia amb una major automatització que ofereix una optimització del procés de rentada, amb un menor temps, però sense renunciar a la mateixa qualitat de neteja i aportant unes millores substancials en ergonomia per als treballadors. Aquesta nova instal·lació es va construir en una zona on estaven situades unes antigues cuines i sales confrontants, en un edifici diferent al de la bugaderia existent. Per això, es va haver de demolir tot l'espai, incloent parets, i es van realitzar totes les instal·lacions noves. Es van instal·lar els nous serveis d'aigua, electricitat i gas i es va instal·lar una caldera de vapor, el sistema d'aire comprimit i la climatització de la bugaderia. Això va suposar la completa remodelació de l'espai (sòls, parets, sostre, ventilacions, il·luminació…) per a la nova bugaderia, la qual es va equipar amb vestuaris, cuina, menjador, banys, magatzem, sala de químics i sala de control.


Al mateix temps, es van aprofitar algunes rentadores per a la zona de rentada i es van instal·lar els nous equips Girbau: un túnel de rentada TBS50 amb una capacitat de rentada d'uns 50 quilos de roba cada tres o quatre minuts, aproximadament, i amb el sistema Drain Intercooler, un intercanviador aigua-aigua que aprofita l'energia tèrmica de l'aigua procedent del desguàs per a precalentar la que procedeix de l'exterior, aconseguint un 30% d'estalvi energètic en aquest procés. Una premsa hidroextractora SPR50, que permet treballar amb cicles més curts d'assecat, millorant l'estalvi energètic, un conveyor elevador desplaçable CED+ 11.4, per a garantir una distribució eficaç de les coques de roba procedents de la premsa hidroextractora, i tres assecadores ST1302 per a la realització de l'assecat de la roba de manera eficient i amb gran rapidesa.


En termes d'ergonomia, de les tres assecadores del model ST1302 dos d'elles estan equipades amb el sistema Suction Loading, que ofereix una càrrega manual simple, fàcil i ergonòmica, en poc més de 30 segons i independentment del procés de rentada del túnel, aportant flexibilitat en l'assecat. La instal·lació de diverses plegadores i del túnel d'uniformitat ha facilitat així el treball que abans es realitzava de manera manual.
En paraules de Belén González, cap del departament de bugaderia de l'Hospital Naval de Ferrol: “Actualment estem rentant uns 3.000kg de roba al dia. El canvi ha estat molt important ja que passàvem d'una bugaderia molt domèstica que té els seus inicis fa més de 30 anys i tot es rentava en rentadores sense barrera sanitària i es doblegava a mà. Ara el canvi és total i la mecanització de tots els processos facilita moltíssim el treball als treballadors”

Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.