Girbau posa en marxa una plataforma d'innovació oberta
Girbau LAB vol facilitar l'aportació de valor des de dins i des de fora de la companyia, amb la innovació disruptiva i la tecnologia com a motor
8/10/2018
Girbau posa en marxa una plataforma d'innovació oberta

Girbau, un dels líders mundials en solucions i equipaments per a bugaderia industrial, posa en marxa Girbau LAB (girbaulab.com), la plataforma per a fomentar la innovació i transformar el sector de la bugaderia industrial.

Mariona Sanz, ex-directora d’innovació d’Acció, lidera el projecte amb el suport dels consellers delegats de la companyia, Mercè Girbau i Pere Girbau, del director general del grup, Guillem Clofent, i del president de Lead to Change, Xavier Marcet.

L’objectiu de Girbau LAB és anar un pas més enllà de l’activitat de desenvolupament i R+D de Girbau i fer una aposta per la innovació més disruptiva, per tal de generar més valor per als seus clients amb la innovació com a motor i pal de paller. Per això Girbau LAB vol estar a prop d’on es generi el coneixement, la tecnologia i les oportunitats de negoci innovador i al mateix temps també vol promoure el desenvolupament de noves capacitats internes.

Mercè Girbau, Consellera Delegada , es mostra convençuda que la iniciativa permetrà “que Girbau guanyi eficiència i competitivitat, que els seus clients millorin els seus negocis a través del valor diferencial i que, alhora, creem un ecosistema d’innovació que ens permeti estar connectats al coneixement, la tecnologia i el talent, aportant el bagatge industrial de Girbau”.

Girbau LAB es crea dins del marc del Pla Estratègic 2020 basat en els eixos de creixement, adaptació i persones. Girbau preveu que, gràcies a R+D i innovació, la facturació creixi en 20 M EUR (a l’actualitat, la companyia ja inverteix entorn del 4% de la seva facturació en R+D). Girbau LAB també contribueix a l’adaptació als grans canvis que el sector de la bugaderia industrial i Girbau afronta, i actua com a mecanisme que permet crear un entorn on es pugui desenvolupar i captar talent.

Girbau LAB treballa en dues direccions: Per una banda, internament impulsa la generació d’idees davant reptes que te el negoci actual promovent així la intraemprenedoria. En aquest sentit, aquest 2018 ha tancat amb èxit el projecte iDrivers, una convocatòria interna de propostes on s’han rebut 60 idees de negoci. 5 de les idees, s’estan treballant per ser traslladades a futurs negocis o contribuir a millorar els negocis actuals.

Per l’altra, Girbau LAB també fa cerca activa en el mercat de noves tecnologies, solucions o empreses que puguin generar noves oportunitats de negoci a Girbau. Un exemple és l’Indtech Challenge, una iniciativa de Girbau i Seidor llançada el mes de juny passat, per crear relacions de col·laboració amb start ups per obtenir solucions que transformin digitalment la indústria de la bugaderia. Els resultats es presentaran IoT World Congress 2018 els propers 16 a 18 d’Octubre a Barcelona.

Girbau LAB està construint el seu ecosistema col·laborant amb actors clau de la innovació com diverses universitats i centres tecnològics, clústers empresarials i participant en programes promoguts per ACCIÓ i Creacció al voltant de la innovació. També s’estan explorant col·laboracions a nivell internacional i està previst visitar San Francisco, Boston i Israel per establir contactes.

El Girbau LAB és membre del Barcelona Tech City, associació d’emprenedors, empreses i actors del mon digital de Barcelona, i desenvolupa part de la seva activitat des del edifici Pier 01 promogut per la mateixa associació. Sobre