Girbau optimitza l'eficiència energètica de la seva línia de planxat gràcies a SMC
L'optimització de la línia de planxat es va dur a terme en dos països i en tots dos casos, Girbau va comptar amb el suport incondicional de SMC.
12/07/2021
Girbau optimitza l'eficiència energètica de la seva línia de planxat gràcies a SMC

L'optimització de la línia de planxa es va dur a terme en dos països: l'optimització de la unitat de planxa va ser realitzada per Girbau a Espanya i l'optimització de les altres 3 unitats es va realitzar a França. En ambdós casos, Girbau va comptar amb el suport incondicional de SMC.

Girbau, líder mundial en solucions integrals de bugaderia professional reconeguda mundialment per la seva decidida aposta per la innovació, l'eficiència energètica i la sostenibilitat, ha col·laborat amb l'empresa de subministraments industrials SMC en l'optimització de l'eficiència energètica de les seves línies de planxat.

Aquestes línies que estan formades per 4 unitats: un alimentador frontal (introductor) que dóna pas a la unitat de planxa, seguida de la plegadora i apiladora, poden arribar a fer 15 metres de llarg per 4 metres d'ample, i tenen capacitat per a planxar i plegar fins a 1.200 articles per hora.

La unitat de planxat es basa en una cubeta rígida d'acer, calefactada interiorment, sobre la qual gira un corró perforat i amb un recobriment tèxtil. El gir del corró provoca el lliscament de la roba a planxar sobre la cara interior de la cubeta, obtenint l'assecat-planxat per l'evaporació de l'aigua continguda a la roba gràcies a la temperatura de la cubeta i a la pressió que el corró exerceix sobre aquesta. D'aquesta manera, l'optimització del procés es va basar en la introducció de 6 nivells de pressió en els corrons de planxat que garanteixen al client l'aplicació correcta de pressió sobre cada teixit assegurant que les peces sofreixin menys, augmentant així la qualitat del seu acabat. A més, en termes energètics això es tradueix en una reducció en el consum de fins a un 30%.

Per a la calandra es van instal·lar actuadors pneumàtics de gran grandària, capaços de manejar càrregues elevades, que poden arribar fins a 2.400 kg i que asseguren el correcte transport de la roba pels diferents mòduls a mesura que s'elimina la seva humitat residual, fins que queda perfectament planxada.

De la mateixa manera, la instal·lació de vàlvules proporcionals de la sèrie ITV garanteix el control de la força exercida. Les vàlvules proporcionals formen part d'un mòdul electropneumàtic personalitzat que ha estat desenvolupat i assemblat per AVENC (distribuïdor i integrador de SMC). Juntament amb les ITV s'assemblen electrovàlvules de 5 vies, un pressòstat digital i una electrovàlvula de 3 vies conforme a ISO13849-1. La funció bàsica d'aquest conjunt és controlar automàticament la pressió que el corró exerceix sobre la roba depenent del tipus i gruix de la roba a planxar; la vàlvula proporcional regula la pressió depenent si exerceix major o menor resistència en passar la roba. També incorpora un sistema de seguretat amb la finalitat que les parades per al manteniment dels corrons es realitzin de manera segura

Desenvolupar una línia amb 4 unitats implica un gran nombre de tasques d'automatització i és essencial simplificar els processos de desenvolupament i d'instal·lació. Aquestes millores s'han dut a terme principalment a França. D'aquesta manera, SMC va dissenyar 20 mòduls diferents per a cobrir totes les necessitats de la línia. Aquests quadres de control, dissenyats segons les especificacions de Girbau, només han de configurar-se i estan llestos per a la seva connexió a la unitat de planxat. El lliurament dels mòduls personalitzats i llestos per a connectar simplifica molt la seva instal·lació, reduint els costos d'assemblatge i minimitzant el risc de fallada, ja que SMC prova tots els mòduls abans del lliurament. Això facilita els processos de compra perquè cada mòdul té una referència única.

“A SMC comptem amb la capacitat de dissenyar, produir i muntar els cilindres a Europa; això suposa un gran avantatge ja que podem subministrar a Girbau una solució a mesura i en un curt termini de lliurament. Això forma part del nostre continu compromís de proximitat i suport al client”- Albert Albó, assessor Tècnic en SMC.

A més, SMC va col·laborar en la millora de les línies existents per a la reducció del consum energètic. Gràcia a la col·locació de sensors, es van detectar les línies de major consum i el resultat va ser la millora del procés de plegat. El flux d'aire propi d'aquest mòdul utilitzat per a doblegar els llençols va ser reemplaçat per un sistema mecanitzat.

Les planxadores modulars per a l'assecat i planxat (calandres) manegen teixits de diversa índole, des de tovallons fins a estovalles o nòrdics pel que la diversitat d'aquests teixits exigia redissenyar la calandra per a garantir el millor resultat amb qualsevol mena de peça. Per a això, aquesta optimització ha tingut un excel·lent acolliment entre els clients de Girbau i ha permès a la companyia millorar els seus productes i serveis de planxat oferint un millor tracte per als tèxtils, un augment dels cicles de procés de planxat per a les peces, una reducció de costos derivada per un estalvi energètic de fins al 30% i una millora en les labors de manteniment per als usuaris finals.

“Els resultats obtinguts han estat palpables per als nostres clients des de l'inici. El més visible és millor tracte al tèxtil i l'augment dels cicles de procés de planxat per a les peces. No obstant això, l'optimització de la pressió ha generat una altra sèrie de beneficis com la reducció de costos derivada per un estalvi energètic elèctric de fins al 30% i la reducció del consum d'aire de fins al 25%” – Quim Riera, responsable de producte d'equips de planxat en Girbau.

 

 

 

 

 

Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.