Girbau lliura un premi a la segona First Lego League de la Universitat de Vic
Aquesta competició de robòtica per a joves els impulsa a treballar en equip per dissenyar, construir i programar robots amb peces de Lego
11/02/2014
Girbau lliura un premi a la segona First Lego League de la Universitat de Vic

Girbau Group ha patrocinat un dels premis de la segona edició de la First Lego league, una competició de robòtica d’àmbit internacional adreçada a grups de joves d’entre 10 i 16 anys i organitzada per la Universitat de Vic (Barcelona) el passat 9 de febrer. Girbau ha col·laborat en el certamen esponsoritzant el guardó al projecte científic, que es va endur l’equip La Farga de Sant Cugat del Vallès.

Els grans guanyadors de la competició van ser l’equip The Santperencs 4G, de Sant Pere de Torelló, que amb la seva victòria van aconseguir una plaça a la final estatal, el 23 de març a Barcelona, on també participaran els segons classificats, AH Robots de Badalona.

La First Lego League és una competició de robòtica d’àmbit internacional en la qual els equips participants han de dissenyar, construir i programar robots construïts amb peces de Lego en base a un tema proposat, que aquest any era “Nature’s fury” (solucions innovadores per prevenir i/o pal·liar les conseqüències derivades de desastres naturals). A més de la competició, els equips també han de fer l’exposició d’un projecte científic relacionat amb el tema proposat.

En aquesta segona edició hi van participar un total de 19 equips procedents de Barcelona, Badalona, Montcada i Reixach, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Manresa, Girona, Vic, Tona, Gurb, Manlleu i Sant Pere de Torelló. Paral·lelament a la competició, 23 equips de nens i nenes de 6 a 9 anys van participar a la Junior First Lego League, que promou els valors de la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip entre els més petits.