Girbau col·labora amb El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) per aplicar als uniformes un tractament contra virus i microbis
Gràcies a l'aliança entre Girbau i l'empresa suïssa HeiQ el CHV ha començat a testar Viroblock NPJ03 una nova tecnologia antiviral i antimicrobiana
23/04/2021
Girbau col·labora amb El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) per aplicar als uniformes un tractament contra virus i microbis

Amb la voluntat de fer un salt positiu més per a diferenciar la seva oferta en el sector de la bugaderia, i d'aportar solucions que contribueixin a un món millor, Girbau ha forjat una aliança amb HeiQ per a oferir als seus clients la tecnologia tèxtil suïssa HeiQ Viroblock NPJ03, una de les primeres tecnologies tèxtils antiviral i antimicrobiana del món que ha demostrat la seva eficàcia contra el SARS-CoV-2 (el virus causant de la COVID-19) i que ja ha estat aplicada per més de 150 marques de tot el món en més de mil milions de màscares.

Aquesta tecnologia, que s'aplica en serveis de bugaderia industrial dels sectors sanitari, hostaler i alimentari, on la higiene i la seguretat són primordials, garanteix la destrucció del 99,99% de diversos tipus de virus i bacteris, segons les proves realitzades d'acord amb les normes ISO 18814 i ISO 2074, i es pot afegir als tèxtils a través de dos mètodes. Es pot fixar a les fibres de manera permanent durant el procés de fabricació, abans que el teixit es talli i es cusi, en productes acabats com a llençols i tovalloles; o bé es pot polvoritzar la fórmula diluïda sobre la roba ja en ús i deixar-la assecar a l'aire per a convertir els teixits en una superfície antiviral i antimicrobiana.

En aquest sentit, El Consorci Hospitalari de Vic ha optat pel segon mètode d'aplicació i ha començat ja a testar aquesta nova tecnologia afegint Viroblock NPJ03 a la roba en el procés de rentada. Com a prova pilot, s'han començat a rentar amb el nou sistema els uniformes del servei de Rehabilitació del CHV, que renta la bugaderia industrial especialitzada La Calandra de Vic (Barcelona). D'aquesta manera, s'espera obtenir un grau més de protecció i seguretat a pacients i professionals i continuar apostant per la sostenibilitat.

HeiQ i Girbau també tenen previst oferir solucions a les bugaderies d'autoservei, posant a la disposició dels consumidors els dispensadors HeiQ Viroblock.

Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.