Girbau celebra els seus 30 anys a França impulsant la seva aposta pel país
La planta Girbau Robotics, situada a Grésy-sur-Aix, ha incrementat la producció en un 34% durant els tres últims anys
20/06/2019
Girbau celebra els seus 30 anys a França impulsant la seva aposta pel país

Girbau, líder mundial en solucions integrals de bugaderia professional, celebra els seus 30 anys a França reforçant la seva sòlida aposta pel país. Amb el lema “30 ans ensemble” els principals clients, distribuïdors i treballadors de la companyia han volgut acompanyar a Girbau França en aquesta ocasió tan especial i emotiva. França va ser el primer país on Girbau va iniciar el seu procés d'internacionalització. Avui dia, representa un enclavament estratègic a escala mundial en el qual, a més de la filial comercial i de servei, compta amb el centre de producció i R+D+i, Girbau Robotics, situat en Grésy-sur-Aix (a la regió Ródano-Alpes). La planta, especialitzada en maquinària per a l'automatització de processos (introductors, plegadors, apiladors) i planxadores, té una superfície de 6.600 m2 i està formada per 100 treballadors. Gràcies a l'important esforç de Girbau per impulsar la innovació i millorar les seves instal·lacions, la fàbrica ha realitzat en els últims anys un important salt cap endavant en fiabilitat, qualitat i prestacions, la qual cosa ha comportat a un increment de la productivitat del 34% en els tres últims anys.

En paraules de Mercè Girbau, CEO de la companyia: “Girbau França representa els inicis del grup en l’àmbit d'expansió internacional, i en aquests moments també representa el futur. Hem consolidat la planta de Girbau Robotics com un dels centres de producció mundials del grup més importants, amb la innovació com a motor principal. Per a nosaltres, França és un mercat estratègic on volem continuar creixent i pel qual apostem fortament”.

La celebració va reunir a les màximes autoritats de la regió, entre les quals van figurar els alcaldes de Grésy-sur-Aix i Aix-les-Bains, Robert Clerc i Renaud Beretti, respectivament, el conseller departamental de la Savoie, Claude Giroud, la primera tinenta d’alcalde d’Aix-les-Bains, Marina Ferrari, i la consellera regional d’Auvernia-Ródano-Alpes, Marie-Pierre Montoro-Sadoux.

Junt amb Mercè Girbau, també van estar-hi presents, Antoni Girbau i Pere Girbau, fundadors i anteriors CEO, acompanyats del comitè directiu de l'organització i del director de Girbau França, Eric Zatkowski. Com a convidats, van assistir-hi clients de França, així com els treballadors de Girbau France i la fàbrica Girbau Robotics.

Girbau França compta amb més de 4.000 clients, 4 concessionaris exclusius i 20 distribuïdors oficials al país. A la planta Girbau Robotics, un dels productes més innovadors fabricats és la planxadora Compact+, que es presentarà també a la fira Clean 2019 de Nova Orleans com la solució idònia per a resoldre els problemes d'espai en el seu segment, ja que fusiona en una sola màquina 5 funcions: introducció, planxat, assecat, plegat i apilat.

 

Sòlida presència internacional

Amb seu a Vic (Barcelona), Girbau compta amb una sòlida presència global. La companyia, que va iniciar el 1989 la seva internacionalització amb la seva primera filial a França, opera avui dia en més de 100 països i compta amb 15 filials a Europa, Amèrica del Nord i Llatina, Oceania i Àsia i centres de producció a Espanya (Vic), França (Aix-les-Bains) i Xina (Xangai).

El grup està format per més de 1.000 treballadors i va facturar 170 milions d’euros el 2018.

 

La innovació com a motor

La seva forta aposta per la R+D+i juntament amb la recent creació en 2018 de Girbau LAB, una plataforma d’open innovation, han situat a la companyia a l'avantguarda de la innovació, l’eficiència energètica i la sostenibilitat. En aquest sentit, Girbau dedica tots els seus esforços a desenvolupar les millors solucions i les més capdavanteres del mercat. Una bona mostra és Girbau Sapphire, una solució de connectivitat remota per controlar els equips de bugaderia.

A través del mateix Girbau LAB, la multinacional va participar el mes de maig passat en el Vivatechnology 2019, l'esdeveniment més gran d'Europa de networking entre companyies i start-ups, celebrat a París del 16 al 18 de maig. Girbau amplia així el seu ecosistema de col·laboració amb start-ups i acceleradores a nivell internacional i la seva aposta per les solucions disruptives en el sector de la bugaderia en l'àmbit del Clean Tech i la Internet of Things.