GIRBAU celebra el cinquantè aniversari
Un miler de persones han assistit a l’acte de celebració
12/04/2010
GIRBAU celebra el cinquantè aniversari

L’empresa vigatana Girbau SA, un dels líders del mercat mundial de fabricació de maquinària de bugaderia industrial, ha iniciat avui els actes de celebració dels seus 50 anys amb una festa per a les persones treballadores i col.laboradors més propers.

S’han visitat els tres centres de producció que l’empresa té a Vic. A continuació, ha tingut lloc un acte commemoratiu que ha començat amb una entrevista als tres germans Girbau, Pere Girbau Bover, Antoni Girbau i Teresa Girbau, que han liderat els últims anys de l’empresa.

La conductora de l’acte ha introduït la projecció d’un vídeo que recollia intervencions de molts col.laboradors de Girbau durant els últims anys.

Els germans Girbau han agraït la col.laboració de tots aquells que han participat en el projecte i han afirmat que els omplia de satisfacció veure la continuïtat de l’empresa assegurada. En un acte emotiu, els tres germans Girbau, que a l’actualitat s’han retirat de les tasques més executives, han afirmat que “no hem buscat mai el negoci immediat, sinó un projecte a llarg termini, amb una cultura d’empresa basada en les persones i en el valor del creixement al costat del client, amb proximitat, amb arrelament al territori i buscant permanentment crear valor afegit”.  Durant la seva intervenció, els tres germans Girbau han afirmat que durant 50 anys han sentit passió i s’han divertit amb el que han fet, “tot i que també hi ha hagut etapes dures, però sempre hem sentit la força de l’equip i de les persones al darrera”.

A continuació, els germans Girbau han deixat l’escenari enmig d’una gran ovació dels assistents i s’ha donat pas als parlaments dels actuals directors generals de l’empresa, Mercè Girbau i Pere Girbau Pous.

Durant la seva intervenció, els directors generals han mostrat el seu agraïment als seus predecessors de qui han afirmat “ens han deixat el llistó molt alt. Ells ens han transmès la passió per l’empresa i també el valor social, el respecte per les persones i el fer les coses ben fetes i no a qualsevol preu, sinó tenint sempre en compte els valors que fan diferent aquesta empresa”.

Mercè Girbau i Pere Girbau Pous s’han mostrat optimistes amb el futur de l’empresa: “sabem que tenim el millor equip, una empresa sòlida, una gran xarxa comercial, el millor producte i una estratègia. Hem de mantenir la dinàmica de millora constant que ha marcat els últims 50 anys i transmetre amb fets als nostres clients que som el seu millor partner”.

Durant la seva intervenció han destacat les singularitats del model d’empresa de Girbau, un sentir d’empresa familiar amb vocació d’expansió de multinacional: “Girbau és fruit de la passió de moltes persones i del saber combinar una vessant molt local pel que fa a l’arrelament al seu territori i el saber mantenir els valors de l’empresa familiar, en paral•lel a una gran vessant d’expansió internacional”.

Tot i que els orígens de Girbau es troben entorn dels anys 20, amb un taller electromecànic,  no va ser fins el 1960 quan es va fabricar la primera rentadora industrial coincidint amb el boom del turisme a Espanya.

El Grup Girbau és un referent mundial en la fabricació de maquinària per a bugaderies que s’instal.len en negocis de tot tipus: hotels, hospitals, restaurants, bugaderies Industrials, bugaderies autoserveis, càmpings, creuers, etc.
L’empresa, amb filials a Alemanya, Argentina, Brasil, Cuba, Emirats Àrabs Units, Estats Units, França, Regne Unit i Xina, continua apostant pel seu procés d’expansió i actualment  obre filials a Itàlia i India. Girbau ven productes a més de 90 països d’arreu del món. El 2008 el Grup Girbau va facturar  96 milions d’euros.