FIRST Tech Challenge comença a escalfar motors
El 9 de novembre va tenir lloc una sessió informativa a la UVic-UCC per als participants, mentors i entrenadors del programa
13/11/2018
FIRST Tech Challenge comença a escalfar motors

FIRST Tech Challenge comença a escalfar motors amb els primers inscrits al programa. Divendres passat va tenir lloc a la UVic una sessió de presentació destinada als equips participants, mentors i entrenadors. L’objectiu era mostrar com arribar en plena forma al torneig del FIRST Tech Challenge que es celebrarà els dies 5 i 6 d’abril a l’American School of Barcelona, i on es preveu la participació d’equips catalans, així com equips de la resta de l’Estat i de diversos països d’Europa.

A la sessió informativa hi van assistir interessats en la participació; a més a més, des de Canàries, es va seguir la sessió per videoconferència. Tots estaven interessats en conèixer de primera mà el funcionament del torneig i els detalls que hauran de tenir en compte per poder-se preparar adequadament. Per a l’ocasió es va muntar un camp de competició reglamentari que va permetre als coordinadors del FIRST Tech Challenge de la UVic, Josep Ayats i Juli Ordeix, explicar -sobre el terreny de joc- el repte mundial d’enguany, "Rover Ruckus", que fa referència a l’exploració de l’espai. També es va mostrar el material necessari i imprescindible per construir el robot i alguns consells pràctics sobre la programació.

La sessió va comptar amb la presència del degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic, Sergi Grau, que va destacar la necessitat de fomentar vocacions STEM entre els joves per omplir el buit existent en aquests itineraris formatius. A més, la directora de la Fundació Scientia, Montse Bover, va destacar el compromís de les tres entitats que impulsen el programa a Espanya (Fundació Scientia-UVic-Girbau) com una aposta sincera per afavorir el desenvolupament del territori i el creixement personal i col·lectiu dels joves a través de valors, competències i habilitats STEM, i molta diversió.

Per la seva banda, Gil Casanovas, cap de projectes industrials de Girbau, va destacar que en el marc de l’orientació a la innovació de Girbau, la recerca de talent jove per a noves incorporacions es focalitzava en persones preparades per treballar en equip, amb aportació d’idees noves, un bon nivell d’anglès i d’habilitats de comunicació i, alhora, una base de coneixement tècnic. Casanovas va constatar que el FIRST Tech Challenge reforçava tots aquests valors i capacitats.

Per últim, el director general de Girbau, Guillem Clofent, va fer la cloenda de l’acte, destacant la demanda actual de Girbau per talent jove STEM perquè “ens ensenyin a pensar de manera diferent i innovadora”.

Un programa STEM internacional
FIRST Tech Challenge és un dels majors programes STEM (acrònim anglès de "ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques") a nivell internacional per a joves d’entre 16 i 20 anys, ja que compta amb 47.000 participants de 25 països d’arreu del món. És enginyeria i diversió en estat pur. Els equips, formats per un màxim de 15 persones i dos o tres mentors, dissenyen, creen, proven i programen robots autònoms i operats per controladors que han de realitzar una sèrie de missions en un espai de 3,66m x 3,66m. Aquestes missions es fan d’acord amb el repte d’àmbit mundial que es renova cada any.