El Wet Cleaning, l'única solució del mercat que garanteix la desinfecció de les peces delicades cuidant dels teixits
La Covid-19 ha plantejat un gran desafiament per a la rentada i desinfecció de peces delicades
29/06/2020
El Wet Cleaning, l'única solució del mercat que garanteix la desinfecció de les peces delicades cuidant dels teixits

En el context de la Covid-19 s'ha posat de manifest la importància de la rentada i la desinfecció tèxtil per a garantir una correcta eliminació de gèrmens i virus. Aquesta nova conjuntura suposa tot un repte per a les tintoreries i bugaderies pel fet que el seu mètode més habitual de rentada per a peces delicades, el Dry Cleaning, no ofereix garanties que el procés de desinfecció dels teixits es pugui dur a terme amb èxit. A més, la rentada convencional en aigua tampoc és un mètode útil en aquest cas, ja que l'elevada temperatura de l'aigua, necessària per a la desinfecció, danyaria les peces.

En aquest sentit, Girbau és pioner en el sector per la seva decidida aposta per la rentada en humit: l'alternativa sostenible a la rentada en sec. Aquest innovador procés, conegut com Wet Cleaning, està especialment dissenyat per a protegir, cuidar i millorar la qualitat final de la rentada i garantir, al mateix temps, una correcta exterminació de virus i gèrmens, sent l'únic sistema disponible en el mercat que actualment és capaç de desinfectar aquelles peces més delicades sense danyar-les, i assegurant la durabilitat d'aquestes. Aquest mètode consisteix en un tractament complet que cuida les peces més delicades sense la necessitat de dissolvents químics, només amb sabons biodegradables i sense usar components nocius per al medi ambient com el percloroetileno, hidrocarburs, etcètera, utilitzats per a la neteja en sec.

És compatible amb una major varietat de peces en comparació amb el Dry Cleaning, i es pot utilitzar amb fins al 97% de teixits. A més d'assegurar la total desinfecció de microorganismes, el sistema Wet Cleaning de Girbau propícia uns resultats excel·lents per al negoci en reduir dràsticament els costos d'inversió i de la pròpia rentada, concretament a la meitat, segons càlculs de la companyia. La curta durada dels programes de rentada i assecat que ofereixen les màquines de Girbau, concretament les rentadores industrials d'alta velocitat de la gamma HS SERIES i les avançades assecadores ED SERIES, fan que el consum d'aigua i energia durant el procés de rentada Wet Cleaning siguin clarament menors en comparació amb un procés de sec. Aquestes màquines compten, a més, amb un disseny ergonòmic, no requereixen a penes manteniment i integren el sistema Inteli Control que habilita la possibilitat d'adaptar, personalitzar i programar paràmetres dels cicles de rentada i assecat a processos de Wet Cleaning.

Una altra de les pioneres solucions de Girbau que ofereixen valor afegit als negocis en el desafiament actual de la Covid-19 és Sapphire, un programari intel·ligent de control remot que revoluciona la gestió de les bugaderies i desenvolupa un rol crucial en la desinfecció. Aquesta solució, que conjumina la tecnologia del IoT juntament amb el know-how de la companyia, facilita enormement la gestió d'una bugaderia, notificant irregularitats, permetent reduir els costos i els temps inoperatius i assegurant l'empleno dels paràmetres necessaris per a una correcta higienització tèxtil. A més, permet emmagatzemar les dades i enviar-les als clients.