38 projectes opten als Premis Innovacat 2014
D’entre tots els projectes presentats, 11 pertanyen a la categoria Avança i 27 són de la categoria Jove
07/05/2014
38 projectes opten als Premis Innovacat 2014

Un total de 38 projectes s’han presentat a la cinquena edició dels Premis Innovacat, que van tancar el període de presentació de propostes el passat 30 d’abril. La tendència dels projectes que opten als guardons, en l’organització dels quals Girbau Group s’ha sumat un any més, segueix essent la mateixa que en les darreres edicions: augmenta el nombre d’empreses joves (menys de 5 anys d’activitat) que s’hi presenten. Aquest any, 27 projectes opten a la categoria Jove mentre només 11 ho fan a l’Avança.

Pel que fa a la procedència dels projectes, aquesta és la primera edició on gairebé tots són de la comarca d’Osona. De fet, un dels requisits marcats a les bases dels premis Innovacat  ja demana que els participants siguin de la comarca o hi aportin valor afegit.

El proper 30 de maig tindrà lloc la presentació pública dels projectes davant del jurat, en un acte que per primera vegada tindrà caràcter obert. Per preparar aquesta presentació pública, l’organització convida a totes les empreses participants a una sessió formativa el proper dimecres 7 de maig. Impartida per Sergi Mora, d’acc1ó, s’hi mostrarà com presentar un projecte en públic.

Els guanyadors de la categoria Empresa Jove s’enduran el premi a l’empresa innovadora de fins a 5 anys d’activitat, consistent en una dotació econòmica de 12.000 euros. El premi Empresa Avança, per a empreses de més de 5 anys d’activitat, se l’endurà aquella que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats, i té una dotació econòmica de 20.000 euros.

Les dues empreses elegides, a més, podran fer el viatge Innovacat, un viatge empresarial fet a mida. Valorat en 5.000 euros, aquest viatge tindrà com a objectiu conèixer de primera mà les tendències del seu sector, incorporar noves idees per innovar, fomentar la cooperació i ampliar la visió de l’empresa.

Els premis compten també amb un guardó al que s’opta de forma voluntària, que consisteix en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial de 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert. En total s’atorgaran 5 plans d’acompanyament entre les empreses que, al full de sol·licitud, han indicat que hi estan interessades.

Notícies relacionades: Girbau Group se suma a una nova convocatòria dels premis Innovacat

Foto: Adrà Costa. Osona.com