Rentadores i assecadores: escull el millor equipament per a la teva bugaderia

Rentadores i assecadores: escull el millor equipament per a la teva bugaderia

Després d’elaborar el pla de negoci i de confirmar que aquest negoci és viable, arriba un dels moments més decisius: escollir la maquinaria de la teva bugaderia autoservei.

Cerca d'equips de bugaderia professional

La inversió que cal realitzar per comprar màquines de bugaderia és elevada, de manera que necessites assegurar-te que es tradueixi en qualitat, eficiència i durabilitat. 

Però, com pots saber-ho?

  1. Fent un anàlisi detallat dels tipus de rentadores i assecadores per bugaderies autoservei que hi ha al mercat.

  2. Estudiant atentament les seves característiques i els seus avantatges.

Aquests coneixements et permetran ser exigent a l’hora d’analitzar els diferents proveïdors de màquines per a bugaderia i encertar en l’elecció.

Equips de rentat industrial: tot el que el cal saber

Quan busquis maquinària de bugaderia, cal tenir en compte:

  • El tipus de client que rebràs

  • Els serveis que vols oferir

  • La ubicació de la teva bugaderia. 

No obstant això, hi ha alguns aspectes que són comuns a qualsevol bugaderia autoservei.

Funcionament optimitzat 

T’interessa trobar rentadores i assecadores que facin la seva funció en un temps mínim i amb la menor despesa possible d’aigua, electricitat i detergent.

Ús senzill

Busca, també, rentadores que siguin fàcils i còmodes d’utilitzar. Fixa’t en detalls com l'amplada de la porta i la configuració dels programes de rentat i assecat.

Varietat de programes

Cal que t’asseguris que les màquines escollides t’ofereixen suficients programes que s’adaptin a les diferents necessitats dels teus clients. No està de més que incloguin, també processos de desinfecció per cicle i per client per extremar la seguretat. 

Robustesa i durabilitat

Aquest aspecte és essencial, especialment a llarg termini. No et preocupis d’haver d’invertir una mica més en la maquinaria si això es tradueix en un equip robust, que duri molts anys treballant a ple rendiment i que necessiti molt poc manteniment. 

Quines rentadores escollir per a una bugaderia autoservei?

Per obrir una bugaderia autoservei és imprescindible comptar amb rentadores professionals que destaquin per la seva robustesa i alt rendiment.

Aquestes màquines de rentat professional tenen una capacitat de càrrega que pot anar des dels 8 kg fins als 110 kg, i poden arribar a treballar 14 hores diàries durant anys en perfectes condicions.

A més, cal que les màquines d’una bugaderia autoservei es puguin connectar a una central de pagament o funcionar amb fitxes. 

Dit això, veuràs que en el mercat de rentadores per bugaderia existeixen dos grans grups:

  • Rentadores rígides

  • Rentadores flotants 

Tot seguit, t'expliquem la diferència entre ambdues.

Rentadores rígides

Aquestes rentadores, també anomenades rentadores amb ancoratge rígid, no tenen amortiment intern. Per aquesta raó, és imprescindible que estiguin ancorades a una base de formigó i que, a més, estiguin situades en una planta baixa sense soterrani. 

En cas contrari, la rentadora podria transmetre tota la seva força d'extracció al terra, provocant problemes estructurals greus, i als components de la rentadora, provocant avaries en poc temps. 

Per tant, si no t’és possible ancorar les rentadores seguint les especificacions necessàries, t’hauràs de decantar per rentadores flotants. Ara bé, si tens la possibilitat d’instal·lar rentadores rígides, has de saber que presenten uns avantatges interessants, com per exemple que requereixen molt poc manteniment i que destaquen per una robustesa i durabilitat extremes.

Rentadores flotants

Aquestes rentadores disposen d’amortiment al seu interior. D'aquesta manera, la rentadora absorbeix la seva pròpia acció mecànica sense necessitar un ancoratge especial, cosa que permet instal·lar-les en qualsevol lloc, tant en plantes superiors d’edificis com sobre d’altres rentadores. Un altre avantatge és que són més fàcils d’instal·lar que les rígides. 

Com a contrapartida, són equips una mica més cars que les rentadores rígides i necessiten una mica més de manteniment, ja que el sistema d’amortiment es pot anar deteriorant amb el temps i pot necessitar algunes reparacions.

Quines assecadores escollir per a una bugaderia autoservei?

En quant a les assecadores professionals per bugaderies autoservei, cal que sàpigues en què t‘has de fixar per encertar en la teva elecció.

Tingues en compte que l’assecat de la roba és el procés que més energia consumeix en una bugaderia autoservei, i per tant, convé escollir una opció que ofereixi:

  1. eficiència en la reducció de la despesa energètica i en el temps invertit

  2. i un assecat de qualitat

A part de tot això, les assecadores de la teva bugaderia haurien de comptar amb un sistema de control de la humitat capaç de detectar quan la roba ja és seca, que permetrà escurçar el temps del cicle i evitarà que la roba s’assequi en excés.

En aquest sentit, també convé utilitzar assecadores que evitin el desgast de la roba. Això no només s'aconsegueix evitant que la roba s’assequi en excés, sinó també mitjançant un tambor amb orificis embotits en lloc de perforats. Així, l’absència de cantells vius garantirà un tractament delicat de la roba.

També és molt recomanable que l’assecadora combini un flux d’aire radial i un altre d’axial, per tal que l’aire penetri entre les peces de roba i es redueixi el temps de cicle gràcies a l’assecat transversal que resulta de l’encreuament d’ambdós fluxos. 

Per últim, convé adquirir assecadores que tinguin un funcionament silenciós. Això s’aconsegueix, entre d’altres factors, quan el tambor s’aguanta mitjançant un eix de rodaments en lloc d’utilitzar rodes de suport.

Tipus de rentadores i assecadores per una bugaderia autoservei

Amb tota aquesta informació, és el moment de revisar diferents catàlegs de rentadores i assecadores per a bugaderies autoservei. 

Com a mostra, pots fer un cop d’ull al catàleg de Girbau. Les màquines que hi trobaràs compleixen tots els requisits esmentats i garantiran que la teva bugaderia funcioni a ple rendiment amb la màxima eficiència. 

Però, com que sabem que escollir la maquinaria que es necessita per la teva bugaderia pot ser una feina aclaparadora, el més pràctic és sol·licitar informació personalitzada per resoldre els teus dubtes i rebre consell.

Al cap i a la fi, cada bugaderia autoservei és única i per això, els equips de bugaderia d’un establiment poden ser molt diferents dels d’un altre.

Escull un proveïdor líder en el mercat.

El darrer pas per confirmar que la maquinària escollida és la ideal per a la teva bugaderia, és assegurar-te que el fabricant gaudeix d’una bona reputació i que és una de les eleccions preferents en les bugaderies autoservei. 

En aquest sentit, Girbau destaca per la qualitat de les seves màquines i per l’acompanyament que ofereix al propietari durant tot el projecte

A més, Girbau posa a disposició dels propietaris un programa de gestió remota per a bugaderiesSapphire. Gràcies a aquest programari, és possible fer un seguiment de tota l’activitat de les rentadores i assecadores des del mòbil o l’ordinador. Quelcom que, sens dubte, facilita enormement la gestió de la bugaderia a distància i que permet fer un seguiment detallat de la facturació i assolir els objectius. 

Obre la teva bugaderia autoservei


 
Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.