Programari de gestió remota: administra la teva bugaderia autoservei des de casa

Programari de gestió remota bugaderia autoservei

Un dels propòsits d’obrir una bugaderia autoservei possiblement sigui dirigir un negoci que exigeix poca presencia als seus propietaris

Efectivament, un dels negocis autogestionats més populars és el de les bugaderies autoservei. 

Es tracta d’empreses sense empleats que no necessiten que el propietari sigui present a l’establiment. Els clients fan ús de les rentadores i assecadores pel seu compte, especialment si aquestes són fàcils d’usar.

A més, les bugaderies autoservei permeten a l’usuari pagar de forma senzilla, bé sigui introduint les monedes en la pròpia màquina o mitjançant centrals de pagament que activen la màquina seleccionada.

Bugaderies com a negocis rendibles des de casa

Com veus, muntar una bugaderia és sinònim de tenir un negoci que genera ingressos dia a dia mentre els seus propietaris són a casa o a on vulguin. 

En alguns casos, els propietaris tenen una altra feina o altres negocis. Per a ells, la bugaderia és només una font d’ingressos addicional. També hi ha propietaris que tenen varies bugaderies i que gestionen tots els seus negocis autoservei des d’un mateix lloc.

Anys enrere això no era tan senzill. Els propietaris, tot i que no necessitaven estar tot el dia a la bugaderia, només podien controlar el què hi passava anant-hi regularment. A més, si algun client tenia problemes, el propietari havia d’anar al local per ajudar-lo o, en el millor dels casos, resoldre el problema telefònicament, cosa que no sempre era possible.

Per sort, els grans avenços que ha fet la tecnologia aquests darrers anys han contribuït a que aquestes limitacions pràcticament hagin desaparegut. Gràcies a la Internet de les coses, avui en dia és possible gestionar una bugaderia autoservei sense estar present a l’establiment, sempre i quan es disposi d’un sistema de control remot.

La Internet de les coses aplicada al negoci de les bugaderies autoservei

Aquest terme, que prové de l’anglès Internet of Things, és cada vegada més habitual i representa un avenç tecnològic tan sorprenent com imparable. 

Consisteix en connectar objectes quotidians a internet amb la finalitat de fer un seguiment de les tasques de forma remota, així com programar i activar els esdeveniments que se li demanin. 

A nivell tècnic, es tracta d’assignar una IP a un objecte, a través de la qual el propietari pot accedir i donar instruccions als objectes que hi tingui connectats. També pot revisar la informació recollida que s'emmagatzema al servidor.

Ja fa anys que aquesta tecnologia s’utilitza a les llars, tot i que a la domòtica encara li queda molt camí per recórrer. Aquests sistemes permeten el funcionament autònom d’alguns electrodomèstics de casa, i és així com la tecnologia contribueix al disseny d’espais cada vegada més intel·ligents.

Efectivament, aquesta tecnologia també està present a les bugaderies autoservei. 

Mitjançant els sistemes de control remot que alguns fabricants han desenvolupat, és possible disposar d’un sistema de gestió molt complet, amb el que el propietari pot controlar pràcticament tots els paràmetres de funcionament de les rentadores i assecadores, així com tot allò que té a veure amb la facturació del negoci i l’ús de les màquines. 

Aquests sistemes permeten als propietaris de les bugaderies gestionar el seu negoci des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, només connectant-se al servidor des del seu ordenador, tauleta o telèfon.

Gestionar una bugaderia autoservei des de casa 

Les innovacions tecnològiques aplicades a les bugaderies autoservei faciliten molt la gestió del negoci als seus propietaris.

No només permeten reduir dràsticament els desplaçaments al local i tenir un control d’allò que està passant en cada moment, sinó que també milloren l’eficiència i la rendibilitat del negoci, al facilitar una visió global de la producció i de la facturació.

Per exemple, és possible que un propietari s’adoni que alguns horaris tenen menys afluència de clients. En aquest cas, pot promocionar alguna oferta de manera que, durant les hores de menor ús, el preu dels rentats sigui una mica inferior o compti amb algun incentiu addicional.

També pot passar el contrari: si detecta que hi ha hores o dies amb una afluència clarament superior, pot incrementar el preu dels rentats per així obtenir una major rendibilitat.

Per això, quan un emprenedor es planteja quin proveïdor de rentadores i assecadores professionals escollir, convé que tingui en compte si disposa d’aquest tipus de sistemes i quines funcionalitats li ofereix.

A continuació, detallem les característiques més rellevants que hauria d’oferir un sistema de control remot per a bugaderies autoservei:

Revisar l’estat de les màquines i rebre notificacions

El mínim que hauries de demanar a aquest tipus de programari per a bugaderies és poder consultar en temps real quines màquines estan funcionant, quines estan disponibles i quines estan pendents de descàrrega. 

A més, convé que el sistema de gestió remota t'enviï notificacions si s’activa alguna alarma o si alguna màquina queda fora de servei. Idealment, aquesta notificació hauria d’indicar les possibles causes del problema i suggerir com resoldre’l. 

Analitzar la producció i la facturació

Un altre element clau que hauria d’oferir la plataforma de control remot de la teva bugaderia és la possibilitat de revisar la facturació, tant a temps real com dels històrics.

En aquest sentit, el sistema ha de poder emmagatzemar aquestes dades i actualitzar-les automàticament. Per a què això passi, és imprescindible que cada màquina registri els programes realitzats i el seu preu al llarg del dia. 

També t’interessarà veure el número de cicles que s’han realitzat a la bugaderia cada dia. Fins i tot consultar els cicles realitzats per cada màquina. Això, a més permet conèixer quins programes són els més utilitzats i quines opcions extres són les més sol·licitades.

Com pots veure, aquestes dades mostren amb molt detall el rendiment del negoci. I per tant, ajuden als propietaris a prendre decisions estratègiques per promocionar alguns programes o modificar els preus dels serveis.

Activar i desactivar màquines o programes

Com dèiem al principi, la Internet de les coses permet programar esdeveniments, i això és el què s'espera d’un programari de gestió de bugaderies autoservei. 

Permet canviar l’estat de les màquines, activar-les o posar-les fora de servei, segons el què necessitis. Més interessant encara, permet activar, des del mateix programari, el programa de rentat o d’assecat de la màquina que vulguis. Això és especialment útil quan un client demana ajuda, ja que permet resoldre la seva dificultat a l’instant sense que el propietari s’hagi de moure’s de casa. 

Tecnologia Girbau: connecta les teves màquines a Sapphire

Girbau ha desenvolupat el seu propi sistema de control remot per a bugaderies, el programari Sapphire

Mitjançant la seva plataforma, és possible realitzar totes les tasques anteriorment anomenades. Així, els propietaris de les bugaderies poden fer un seguiment complet d’allò que passa en els seus negocis des de qualsevol lloc. 

Per a fer-ho possible, només cal connectar el Sapphire Connectivity Box a les màquines Girbau. A partir de llavors, no només és possible gestionar i configurar des de casa una gran quantitat de detalls de la bugaderia, sinó també aplicar canvis, programar accions i, posteriorment, avaluar com han influït en la facturació.


Obre la teva bugaderia autoserveiUtilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.