Pla de negoci per a una bugaderia autoservei

Pla de negoci per a una bugaderia autoservei

Una vegada presa la decisió d’obrir una bugaderia, una de les tasques més importants que hauràs de fer és elaborar el pla de negoci de la teva bugaderia autoservei. Això et permetrà prendre les millors decisions en base a un anàlisi exhaustiu de tot el què cal tenir en compte.

A continuació, trobaràs els punts que, sens dubte, hauries d’incloure en el pla de negocis d’una bugaderia.

 1. Concepte de negoci

En aquest primer apartat, és necessari especificar tota la informació que has anat adquirint de la teva recerca sobre aquest sector. Pots incloure gràfiques o taules que t’ajudin a valorar el volum de mercat, les tendències, els diferents models que existeixen i les seves peculiaritats.

Seguidament, cal definir com serà la teva bugaderia autoservei. Pots fer-ho d’una manera superficial, perquè ja hi profunditzaràs en els apartats següents. De fet, el concepte de negoci es revisa constantment fins a finalitzar el pla de negoci de la bugaderia autoservei.

 1. Anàlisi de l’entorn

En aquest apartat, analitzaràs tot allò que tingui a veure amb l’entorn immediat de la teva bugaderia autoservei.

Ubicació de la bugaderia

És un factor clau per a l'èxit de la teva bugaderia. Cal que analitzis amb deteniment quina zona de la localitat escollida és la més adequada per ubicar-la

Alguns elements a tenir en compte són: l’absència de competència, el tipus de clients que t’interessa captar, la popularitat de la zona, el volum de població i la facilitat d’accés.

Anàlisi de la competència 

Analitza atentament als teus competidors principals. Necessitaràs saber quins serveis ofereixen, quin tipus de clientela tenen i com es promocionen. 

Els elements quantitatius tals com preus, horaris, ubicació i accessibilitat de les bugaderia autoservei de la competència són fonamentals per fer-te una idea de en quins rangs et pots moure, com posicionar-te i com trobar vies per augmentar la facturació o els marges.

Aquesta informació serà clau per diferenciar-te d’ells i, sobretot, per oferir un millor servei. 

Perfil del client

És important definir el tipus de clients que pretens captar. En base a aquesta decisió podràs decidir quins serveis responen millor a les seves necessitats. També t’ajudarà a crear una imatge per a la bugaderia que atragui la seva atenció. 

Anàlisi DAFO

L’anàlisi DAFO et permetrà analitzar amb la màxima objectivitat els punts forts i els punts febles del teu negoci de bugaderia. També aconseguiràs posar el focus en les oportunitats i en les amenaces a les que t’enfrontes.

Les fortaleses i les debilitats venen definides pel plantejament i els recursos propis de la teva bugaderia.

A l’hora d’analitzar les oportunitats i les amenaces et serà de gran ajuda la informació recopilada en el punt d’anàlisi de la competència.

És una informació que, en un cop d’ull, resumeix els punts essencials que cal que tinguis en compte a l’hora de construir la teva estratègia, que elaborarem en l’apartat següent.

pla estrategic bugaderia autoservei

  1. Pla estratègic

  El següent apartat del pla de negocis consisteix en elaborar una estratègia que condueixi la teva bugaderia cap a l’èxit. 

  Es tracta d’analitzar diferents possibilitats per, finalment, plasmar les decisions clau més adequades per al teu negoci. A continuació, trobaràs els elements més determinants a tenir en compte.

  Maquinària

  En el negoci de la bugaderia, és imprescindible escollir una maquinària de confiança, robusta, senzilla d’utilitzar, eficient i amb una gran durabilitat. 

  Existeixen diferents proveïdors, entre els quals destaca Girbau, que compta amb una llarguíssima experiència en el sector i una sòlida reputació. 

  En qualsevol cas, al valorar la maquinària per a la teva bugaderia autoservei, procura centrar-te en la qualitat i en l’eficiència, encara que això suposi invertir una mica més al principi. Aquesta decisió farà que la rendibilitat del teu negoci sigui superior a mitjà i llarg termini. 

  Model de negoci

  En el mercat trobem bugaderies autoservei franquiciades i altres que no ho són perquè els seus propietaris prefereixen gestionar el negoci de forma totalment independent. 

  Ambdues possibilitats tenen els seus avantatges. Hauràs de valorar els que més concorden amb els teus interessos.

  Serveis que inclouràs

  Existeixen molts serveis que es poden incorporar a una bugaderia autoservei. 

  Aquesta decisió l’has de prendre en base a les mancances que hagis detectat al teu entorn i a les necessitats que pugui tenir el teu perfil de client. 

  Alguns serveis que val la pena considerar són els següents:

  • recollida i entrega a domicili

  • armariets per deixar la roba i recollir-la més tard

  • servei de planxat

  • rentadores i assecadores de major volum per a mantes, cortines i edredons, etc. 

  Encara que alguns serveis podrien suposar uns costos més elevats, també marcarien la diferència respecte a la resta de bugaderies de la ciutat i incrementarien en un gran percentatge els guanys de la bugaderia.

  Tipus de local, horaris i personal

  El pas següent consisteix en definir quines condicions ha de complir el teu local, sobretot pel què fa a dimensions, disseny i funcionalitats.

  També serà important concretar l’horari comercial, així com si cal personal i quin perfil haurà de tenir.

  Pla de màrqueting

  En aquest apartat, hauràs de plantejar què faràs per donar a conèixer la teva bugaderia autoservei. Detalla quins mitjans utilitzaràs i quin pressupost hi destinaràs. 

  Les ofertes de benvinguda i els abonaments per fidelitat poden incentivar a moltes persones a portar la seva roba a la teva bugaderia autoservei i acabar convertint-se en clients habituals. 

  1. Pla econòmic i financer

  Per últim, hauràs de detallar tots els costos que comporta l’obertura del teu negoci. 

  Inversió requerida i finançament

  En aquest apartat, especificaràs totes les despeses inicials

  1. Compra de la maquinària

  2. Obres i instal·lacions

  3. Disseny de l'establiment

  4. Pagament de la fiança o compra del local, si s’escau 

  En funció d’aquestes dades, hauràs de fer un anàlisi de finançament. Tingues en compte els estalvis disponibles i, si és necessari, el préstec necessari i les millors alternatives per a sol·licitar-lo.

  Anàlisi dels costos fixos i variables.

  A continuació, hauràs de fer una llista de totes les despeses fixes. En general, la despesa més gran serà la corresponent al lloguer i al personal, si en necessites. 

  Les altres despeses fixes, però que també has de preveure, són els subministres, el màrqueting, la quota d’autònoms i la gestoria.

  Si és possible, hauries de fer una estimació de les despeses variables.

  Anàlisi dels beneficis estimats

  També convé estimar els beneficis que esperes aconseguir. Pots fer estimacions tenint en compte la quantitat de clients que podries rebre en el millor dels casos. 

  Valora també altres possibilitats menys optimistes. D'aquesta manera, podràs conèixer el marge de benefici que tens i la quantitat mínima de clients que necessites rebre mensualment

  Això et permetrà establir objectius i elaborar estratègies per aconseguir-los.

  Retorn de la inversió 

  El darrer pas consisteix en calcular el retorn de la inversió. Pots estimar en quant de temps recuperaràs la inversió inicial i quin nivell de beneficis esperes obtenir a mitjà i llarg termini. 

  Generalment, les bugaderies autoservei recuperen la inversió en un termini de prop de 4 anys. No obstant això, és difícil indicar xifres concretes, ja que cada bugaderia és diferent i les xifres poden variar molt les unes de les altres. 

  Si necessites una orientació més personalitzada per elaborar el pla de negoci de la teva bugaderia autoservei, la millor opció és comptar amb l'assessorament d’experts en aquest sector. 

  Després de molts anys acompanyant emprenedors a triomfar en el negoci de les bugaderies autoservei, Girbau pot donar-te xifres concretes i un ampli assessorament que t’ajudi a elaborar el pla de negoci de la teva bugaderia autoservei i a convertir-la en un negoci d’èxit.

Descarega guia: com obrir bugaderia autoserveiUtilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.