Entrevista a Roser Zapata Laundry Business Expert de Girbau

La Covid-19 ha suposat, tant per a un negoci amb una petita bugaderia com per a una gran bugaderia de 10.000 quilos, la necessitat de donar resposta a uns nous reptes i desafiaments que passen per comptar amb procediments i sistemes higiènics que aportin seguretat.

En aquest sentit, hem parlat de desinfecció amb Roser Zapata, Laundry Business Expert de Girbau, per a conèixer com les bugaderies han hagut d'adaptar-se a aquesta nova realitat. No et perdis l'entrevista a la Roser avui en el nostre blog!

Com ha afectat la Covid-19 en l'organització i el funcionament de les bugaderies?

La pandèmia ha posat en valor el treball i la importància de les bugaderies ja que s'han convertit en una peça clau per a garantir higiene i benestar. Això ha generat que qualsevol negoci amb una bugaderia, independentment de la seva grandària, hagi hagut de treballar en els seus protocols i la seva organització per a garantir la màxima seguretat tant per als seus treballadors, com per als seus usuaris, oferint roba totalment higienitzada i desinfectada. Abans no es pensava tant en aquest aspecte ja que el risc no era tan elevat, però ara es requereix d'una especial atenció en aquest punt. Poques vegades es consideren tots els processos intermedis i manipulacions com a factors que poden contaminar la roba en una bugaderia on es tracta un volum molt elevat. En llocs com a hotels, per exemple, aquest aspecte és vital ja que en les seves bugaderies es vetlla perquè tota la roba estigui correctament tractada, garantint així una correcta desinfecció que contribueixi a generar un entorn segur. Per això, a part de sistemes de rentada totalment desinfectants i de protocols d'actuació que garanteixin la higiene i seguretat, les bugaderies han d'adaptar les seves instal·lacions perquè els mètodes establerts tinguin l'èxit assegurat.

En aquest sentit, a Girbau, i tenint en compte les demandes del mercat, treballem per a posar a la disposició del sector de la bugaderia tot el nostre know-how per a ajudar-los a donar resposta als reptes actuals amb un manual en el qual destaquem els aspectes clau a tenir en compte com són el disseny d'aquestes instal·lacions, els processos de rentada, assecat i planxat i tot el relacionat amb la recollida i transport de roba bruta i neta.

Com han de ser els equips de treball per a garantir uns estàndards correctes d'higiene i desinfecció, així com una excel·lent qualitat final de rentada?

Han de ser uns equips versàtils i resistents que cuidin els teixits durant tot el procés de rentada i que mantinguin i millorin la seva textura i el seu color tenint en compte, alhora, l'eficiència i la sostenibilitat, que són conceptes que van molt lligats. Idealment, doncs, les assecadores i les rentadores han de ser el més eficients energèticament parlant, per a contribuir a l'estalvi energètic i de costos, i han de comptar amb un disseny el més ergonòmic possible per a facilitar el treball a l'operari. La connectivitat en els equips és un altre aspecte que genera valor afegit i que cada vegada cal tenir més en compte a l'hora de triar aquells equips que millor satisfacin les necessitats de la nostra bugaderia. En aquest sentit, sistemes com  l’Inteli Control, present en els equips de Girbau, permet habilitar la possibilitat d'adaptar, personalitzar i programar paràmetres dels cicles de rentada i assecat a processos de Wet Cleaning.

Com pot la tecnologia ajudar en aquest camp?

A Girbau hem desenvolupat una solució pionera creada específicament per a garantit la higiene i desinfecció en les bugaderies. Sota el nom de Disinfection Monitoring Package, (DMP), aquesta nova funcionalitat que s'integra a Sapphire, és adequada per a hotels, residencies… per a assegurar una correcta desinfecció dels teixits, garantint uns protocols concordes a les exigències de la nova normalitat. En aquest sentit, DMP desenvolupa un rol clau ja que ofereix un sistema de registre de dades en remot amb la traçabilitat de temps i temperatura per a una correcta desinfecció en la rentada de cadascun dels lots i assegurar que el procés s'ha dut a terme amb èxit.

En aquesta línia també hem tancat una aliança amb la companyia suïssa HeiQ per a poder oferir als nostres clients HeiQ Viroblock NPJ03, una tecnologia tèxtil antiviral i antimicrobiana per als serveis de bugaderia industrial dels sectors sanitari, hostaler i alimentari, on la higiene i la seguretat són primordials. Fabricat amb ingredients 100% de grau cosmètic, HeiQ Viroblock és una de les primeres tecnologies tèxtils del món que ha demostrat la seva eficàcia contra el SARS-CoV-2 (el virus causant de la COVID-19). Combina dos mecanismes d'atac que donen com a resultat una destrucció de més del 99,99% de diversos tipus de virus i bacteris, segons les proves realitzades d'acord amb les normes ISO 18184 i ISO 20743. D'aquesta manera, amb un solo rentat amb HeiQ Viroblock a alta concentració i el posterior assecat, s'obté una protecció enfront de la contaminació per gèrmens i microbis que es manté després de successives rentades convencionals, fins a un total de 30, moment en el qual és necessari aplicar el tractament de nou per a recuperar la protecció antimicrobiana en el teixit.

Quin creus que és el factor més important a tenir en compte per a evitar possibles errors en qualsevol mena de bugaderia?

El cost més elevat d'una bugaderia és el cost de personal. En aquest sentit, generar un bon ambient de treball i, sobretot, establir un sistema de formació contínua augmenta el nivell de productivitat i limita els errors que poden generar roba poc higiènica. Per això, a Girbau hem creat iniciatives com Girbau University, el primer portal de formació en bugaderia (presencial i en línia) per als professionals del sector amb un professorat en actiu i amb una dilatada experiència.Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.