Com triar la millor rentadora comercial en funció del tipus de bugaderia

Una pregunta que ens fan sovint els nostres clients, i que és de vital importància per a la correcta consecució dels seus objectius, és quin tipus de rentadora comercial és millor per al seu negoci o activitat. Aquest punt és vital ja que, de la correcta elecció dels equips, dependrà l'èxit i, sobretot, la rendibilitat del seu negoci. Així doncs, en el post d'avui parlarem sobre els tipus de rentadores comercials disponibles en el mercat i dels aspectes més fonamentals que cal tenir en compte a l'hora de triar una d'elles: l'espai disponible, la grandària de la bugaderia, la tipologia de roba que es rentarà i el tipus de client per al qual es treballarà.

A part del volum i la capacitat de producció les rentadores tenen certes característiques i avantatges en funció del tipus i de les seves especificacions tècniques. Les rentadores conegudes com a “rígides” són aquelles més atractives en termes d'inversió i que se solen usar per a un ús més convencional. Resulten una opció relativament econòmica, però cal tenir en compte que les vibracions que es produeixen en el centrifugat fan que aquest tipus d'equip hagi d'anar fixat en el sòl. Aquestes mateixes vibracions es transmeten al sòl i poden causar afectacions en el que a sorolls i vibracions es refereix que, al mateix temps, poden tenir efectes en la resistència de l’edificació. A causa de tot això, aquest tipus de rentadores deixen de tenir sentit quan parlem de rentar grans volums de roba. Per contra, les conegudes com a “flotants”, comercialitzades com a sèrie HS (High Speed), compten amb un xassís flotant interior independent que va lligat a la carcassa de la maquina per uns molls i uns absorbidors de vibracions. Això permet centrifugar amb unes revolucions molt més elevades, amb el que la roba surt molt més seca, reduint la despesa emprada en sistemes d'assecat, i permet també augmentar la capacitat amb uns volums de treball i una capacitat major. Finalment, existeix un altre tipus de rentadora, coneguda com LS (Low Speed), que se sol utilitzar en països on hi ha certes dificultats per a accedir a un correcte servei de manteniment i de recanvi de peces. Són equips mecànicament i elèctricament senzills que fan que puguin ser reparats amb facilitat en llocs amb recursos limitats.

L'espai i la grandària

Quan cal triar un tipus de rentadora el primer que cal tenir en compte és l'espai del qual disposem i la grandària de la nostra bugaderia. Per exemple, si parlem d'una bugaderia d'un hotel o hospital, cal fixar-se en què quedi espai disponible per a la circulació de carros i persones, i també és important veure on anirà situada aquesta bugaderia. Això últim és importantíssim ja que, a vegades, estem obligats a triar una “flotant” ja que, si es tracta d'un primer pis, o d'un paviment on al principi no s'havia previst que s'instal·lés una bugaderia, les vibracions de les màquines “rígides” dificultarien la seva instal·lació en aquest cas. A més, si parlem d'hospitals, residències, hotels, etc, les bugaderies solen estar en llocs poc visibles i recòndits, ja que a causa de l'arquitectura d'aquests edificis no sempre se li pot dedicar un espai molt diàfan o ampli, per la qual cosa l'optimització d'aquesta mena d'equipaments és clau.

Tipologia de roba i tipus de client

Altres aspectes a tenir en compte són la tipologia de la roba que es tractarà i el tipus de client al qual es donarà servei. Normalment les rentadores solen estar catalogades per quilos, però no sempre aquesta dada s'ajusta a la quantitat de roba real que pots rentar. Per exemple, si intentes posar un edredó a una rentadora domèstica de 8 quilos el més segur és que no el puguis rentar, encara que l'edredó no pesi 8 quilos. Per això, és necessari conèixer la tipologia de roba que s'haurà de tractar per a saber amb quants quilos reals es pot carregar una rentadora. Si tenim molta roba i molt voluminosa necessitarem maquines de gran capacitat però que no podrem carregar a la capacitat màxima de la rentadora. Així doncs, si parlem de capacitat, també cal tenir en compte que no és el mateix una rentadora “rígida” que una “flotant”. Una “flotant” té més models disponibles en el mercat i amb capacitats superiors al màxim que la “rígida”. Un altre tema a tenir en compte és si la bugaderia processarà roba de pocs clients grans o de molts clients petits, és a dir el tipus de lots. Així doncs, si es preveu que es comptarà amb molts clients de lots petits, el més encertat seria triar rentadores petites, amb el que les “rígides” sí que podrien encaixar en aquest punt. A més, les rentadores “flotants” proporcionen un resultat molt més sec, gràcies a les seves altes revolucions en el centrifugat, amb el que gastarem menys en recursos per a treure la humitat de les peces, reduint així el cost energètic. Cal destacar que en una bugaderia el que gasta més energia són, precisament, els processis d'assecat i planxat.

Finalment, les especificacions tècniques de cada equip també són aspectes clau a tenir en compte. Per exemple, si un requeriment tècnic del client és la rentada en Wet Cleaning, les rentadores “flotants” HS compten amb un processador Inteli control que garanteix que es compleixin els paràmetres de rentada en Wet Cleaning.

 Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.