Com portar un correcte manteniment dels equips en una bugaderia comercial

Són molts els negocis que tenen la necessitat d'aconseguir que la rentada de la roba que utilitzen durant la seva activitat professional sigui impecable. Això és molt important si parlem, per exemple, de restaurants i hotels on tan important és la imatge dels propis treballadors com la dels llençols, tovalloles, estovalles, tovallons, etc. Així doncs, ja sigui en una residència per a gent gran, un gimnàs, un centre d'estètica, o un allotjament de turisme rural, l'acabat que demostren les seves peces de roba es converteix en un valor afegit, a tenir molt en compte, i que requereix d'un especial control i gestió per a tenir sempre a punt el material necessari. Qualsevol problema en la bugaderia d'algun d'aquests establiments pot repercutir directament en la imatge que el client s'emporti d'ell.

Per això, és de vital importància portar un correcte manteniment de tots els equips com són les rentadores, les assecadores o els equips de planxat, ja que això permet mantenir un bon estat dels equips, estalviar temps i diners i prevenir possibles problemes de funcionament.

Avui en el blog volem dedicar-li aquest post al manteniment, per a aportar tot el nostre know-how en aquesta matèria i ajudar clients i futurs clients a conservar els seus equips ben cuidats.

Neteja com a pilar fonamental del manteniment

La neteja és el primer pilar i el més important a tenir en compte quan parlem de manteniment. Per això, les assecadores i les rentadores, així com la resta d'equips, s'han de mantenir nets regularment. Hi ha alguns aspectes en els quals cal posar especial atenció en funció de cada màquina. Per exemple, en les rentadores és important la neteja diària de les juntes de les portes per a assegurar l'estanquitat i evitar possibles fugides d'aigua, i mantenir nets de manera periòdica els filtres d'entrada d'aigua per a assegurar el correcte cabal i evitar, així, allargar els temps d'ompliment del bombo. A més, per a aquelles que disposin de sabonera manual, una neteja regular previndrà possibles embussos i presències de floridures.

Per a les assecadores cal mantenir una neteja freqüent dels filtres de borra i en general de tots els conductes d'extracció i pales de les turbines, això últim també en el cas de les planxadores, la qual cosa assegurarà un millor corrent d'aire i en conseqüència obtindrem un cicle d'assecat més ràpid i una menor acumulació d'humitats.

A més, per a qualsevol màquina, és aconsellable mantenir buit i net l'entorn de l'aparell el que evitarà fonts d'acumulació d'humitats i brutícia que, a llarg termini, pot fomentar l'oxidació de parts electròniques, peces de metall no protegides, etc…

La seguretat com a element de prevenció

Un altre aspecte a tenir en compte quan parlem de manteniment és la seguretat. Els elements i prestacions que inclouen els equips, en aquest camp, s'han de revisar regularment per a garantir que funcionen sense cap mena de problema i que estan preparats o funcionant per a assegurar la seguretat dels operaris o usuaris que utilitzen les maquines. Per a això, en el cas de les assecadores i les rentadores cal verificar setmanalment el funcionament tant de l'aturador d'emergència, com de la seguretat d'obertura de la porta; mentre que, en el cas de les planxadores, aquest control passa per revisar i verificar diàriament els dispositius de protecció de mans.

A Girbau ens prenem la seguretat molt de seriosament i per això és importantíssim portar un bon manteniment de les maquines, la qual cosa serveix tant per a assegurar el seu correcte funcionament i màxima durabilitat, com per a comprovar que tots els mecanismes en matèria de seguretat funcionen de manera correcta.

Manteniments preventius

Finalment, és important recordar la importància de portar al dia tots els manteniments preventius recomanats i de fer-los amb un servei tècnic autoritzat Girbau.

La llarga experiència i formació contínua dels mateixos li assegurarà tenir sempre els millors consells de manteniment per a canviar aquesta corretja o aquesta entrada d'aigua a temps, avançant-se a un possible atur de la màquina.

Això farà que puguem treure el màxim partit als nostres equips i allargarà la seva vida útil, funcionant correctament, i sempre a punt per a donar-nos els seus millors resultats!

 

 Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.