Com llançar una bugaderia autoservei: l’assessorament esdevé essencial

Com llancar una bugaderia autoservei assessorament esdeve essencial

A l’hora d’embarcar-se en un projecte com el d’una bugaderia autoservei hi ha molts aspectes a tenir en compte, però potser un dels més bàsics és l’assessorament.

Conèixer en detall el sector, així com les diferents àrees que el composen, com són els aspectes legals o les característiques que han de complir els locals o la ubicació, serà essencial a l’hora de planificar l’obertura d’una bugaderia autoservei. Per aquesta raó, la recomanació sempre és comptar amb un bon assessorament per no cometre errors que puguin derivar en problemes legals i econòmics que dificultin o endarrereixin considerablement el llançament.

Quan parlem d’assessorament, no parlem d’un únic tipus d’assessorament sinó de poder comptar amb equips especialitzats que t’ajudin en les diferents etapes.

Vegem-ho:

1. Assessorament legal 

En primer lloc, la nostra recomanació és que tinguis algú de confiança que pugui ajudar-te i acompanyar-te durant tot el procés de preparació del negoci, però també durant tot el seu cicle de vida.

Conèixer els permisos necessaris, les limitacions o les condicions legals, en definitiva, tots els detalls necessaris per poder preparar, reformar (si és necessari) i llançar la teva bugaderia autoservei.

Des de donar-se d’alta a Hisenda i de l’impost d’Activitats Econòmiques, obtenir la llicència municipal d’obres, desenvolupar un pla contra incendis, i obtenir el CIF, fins a inscriure la societat en el Registre Mercantil o sol·licitar la llicència municipal d’obertura... També realitzar els projectes necessaris per poder obtenir llicències i permisos, com la instal·lació elèctrica, de gas (si fos necessària), les obres o reformes si fossin necessàries, així com el projecte d’activitat on es descriu què es desenvoluparà: la ubicació, les instal·lacions o la superfície, entre d’altres.


2. Assessorament de negoci

Un altre punt clau és conèixer el sector i esbrinar si el negoci és viable. Per això és essencial realitzar una sèrie d'estudis:

 

  • Pla de negoci: ja ens imaginem que en la teva ment tot està bastant connectat i veus la bugaderia com una realitat, però és fonamental traslladar això al paper i donar forma i ordenar totes les idees que puguis tenir. Serà el centre del teu negoci, on tindràs la trajectòria a seguir, per això cal que tinguis clar cap a on vols que vagi la teva bugaderia i com diferenciar-te de la competència. 

 

  • Estudi de mercat i competència: conèixer el número de bugaderies que suposen la teva competència més directa, els seus punts forts, la seva activitat, la seva ubicació, el número de màquines i el tipus, els serveis afegits que oferten, els seus horaris i preus, els seus programes de rentat... i comparar-les entre si per tenir el millor coneixement del mercat.

 

  • Estudi de viabilitat: abans d’emprendre una iniciativa empresarial d'aquesta naturalesa cal realitzar un estudi de viabilitat per poder confirmar que el negoci serà rendible. Prenent com a base el pla de negoci i les variables, com els preus marcats, els serveis afegits, el número de màquines o els clients potencials, es pot fer una estimació de la viabilitat econòmica del negoci basada en costos (fixos i variables) i ingressos, per determinar quant de temps tardaràs a recuperar la inversió i per saber si el teu negoci serà rendible. D'aquesta manera, es tenen en compte la teva inversió inicial (despesa de les màquines comprades, reforma central de pagament, mobiliari, instal·lacions...) i els teus costos mensuals o anuals tant variables (consum d’aigua i electricitat per part dels equips, el detergent utilitzat, el gas si fos necessari...) com fixes (lloguer, quota d’autònom, assessoria, publicitat, assegurances, quota fixa d’electricitat o wifi...) i es comparen amb els ingressos estimats per al teu negoci en funció del preu establert, els clients esperats, els cicles o els serveis afegits per determinar la rendibilitat i el termini de retorn de la inversió

 

3. Assessorament en l’elecció del local, la maquinària i el disseny dels plànols de dimensionat i distribució

Elegir el local idoni, en la zona adequada i distribuir l'espai de la forma més eficient no és una cosa de menor importància.

Per encertar en l’elecció del local, per exemple, és clau saber què vols per al teu negoci i, d’acord amb això, decidir les seves dimensions i ubicació. Una vegada que aquesta etapa està coberta, arriba l’hora d’elaborar els plànols de dimensionat i distribució de l'espai per aprofitar-lo al màxim, i alhora oferir confort a la teva clientela.

El disseny d’aquests plànols depèn de molts factors, les possibilitats de les instal·lacions (aigua, electricitat, gas) o la quantitat i la mida de les màquines són dues de les principals.

Realitzar tot aquest camí amb èxit no és una tasca senzilla i, per això, a Girbau tenim la capacitat d’oferir als nostres clients un assessorament complet per a tot el procés.

 

4. Assessorament de màrqueting i serveis de valor afegit  

De la mateixa manera que és de gran ajuda elaborar un pla de negoci, també ho és desenvolupar un pla de màrqueting on s’estableixi el camí a seguir en aquest àmbit.

És indispensable elaborar una estratègia on s’estableixin les accions a completar per aconseguir uns objectius de visibilitat i captació de possibles clients. Entre les accions possibles, hi ha el disseny d’una pàgina web, la publicitat online i offline, la creació d’una marca, els esdeveniments, etc.

I no podem oblidar els serveis de valor afegit per al teu negoci. Hi ha una gran varietat i estan en constant innovació. Avui en dia, moltes bugaderia autoservei implementen l’anomenat Kit Profit Plus per a oferir un servei extra (rentat, centrifugat o assecat extra), màquines de vending tant d’aliments o begudes com de productes relacionats amb la neteja (detergents, suavitzants, bosses per portar roba...), o armaris d’ozó on poder desinfectar peces que no es poden rentar, així com màquines d'envasat al buit (molt útils per exemple per a edredons, mantes, etc.).

Com aportar valor afegit a la teva bugaderia autoservei és un món molt ampli i obert a la teva imaginació, gustos, forma de ser i innovació que t'aportarà majors beneficis i incrementarà la satisfacció de la teva clientela.

 

Amb aquest article pretenem guiar-te i donar-te les pautes necessàries perquè coneguis les diferents opcions d’assessorament que disposes i que potser puguis necessitar, ja que poden ser de gran ajuda en el desenvolupament i èxit de la teva bugaderia autoservei. Òbviament, en un sol article no és possible mostrar-te pas a pas com realitzar tot el procés i resoldre tots els teus dubtes, però aquest servei integral d’assessorament és quelcom que des de Girbau tenim la possibilitat d’oferir-te com a proveïdors de la teva bugaderia autoservei. Així que, no dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip d’assessors si tens dubtes o t’agradaria obtenir una primera valoració sense compromís.

Obre la teva bugaderia autoservei
Utilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.