3 factors clau per a obrir una bugaderia autoservei d'èxit

factors clau per a obrir una bugaderia autoservei dexit

L’emprenedoria és una formula d’accés al mercat laboral que en els darrers temps ha guanyat molts adeptes, cosa que no és d’estranyar atès els seus avantatges respecte al treball per compte d’altri. L’èxit passa, inevitablement, per encertar en l’elecció de l’empresa en la qual s’inverteix. Sense oblidarque és molt important comptar amb un partner que a més de maquinària eficient i de qualitat, també ofereixi assessorament i recolzament, en especial durant la fase de creació de l'empresa.

La rendibilitat, accessibilitat i facilitat de gestió expliquen, en part, l’expansió del negoci de les bugaderies autoservei, per bé que hi ha més aspectes interessants per analitzar. 

Per què obrir una bugaderia autoservei?

Les dades objectives de la seva expansió, que reflecteixen un creixement superior al 40%, avalen l’èxit de les bugaderies autoservei. Si no fos un negoci que funciona, no en serien tants els que es llencen a posar-lo en pràctica, sobretot en un país com Espanya on aquesta formula empresarial no té tradició. 

Dues raons la converteixen en una inversió segura

 • Existeix un mercat real que demana aquest servei

 • El negoci de bugaderia és rendible

La demanda a Espanya

A diferència de la major part d’Europa, per no parlar del cas paradigmàtic dels EUA, a Espanya, el negoci de les bugaderies autoservei era una pràctica quasi anecdòtica fins fa molt poc temps. La prevalença d’habitatges de propietat davant del lloguer i l’escassa mobilitat de la població són els factors que millor expliquen aquesta singularitat.

Els canvis socials producte de la globalització han transformat aquest panorama. Actualment, el lloguer de habitatges és a l’ordre del dia i les persones traslladen amb més freqüència la seva residència per motius laborals o d'estudis. Així, es consoliden dos grups d’usuaris potencials:

 • Estudiants, persones que viuen soles i llars amb recursos mitjans-baixos. Són els perfils predominants en els països del nostre entorn: persones que, per motius econòmics, de comoditat o d’espai no volen invertir en la compra d’una rentadora.

 • Famílies de classe mitja-alta o propietaris d’empreses petites d’hostaleria o restauració. Tots aquells que necessiten disposar de màquines de gran capacitat amb relativa freqüència per rentar tèxtils de dimensions grans (edredons, cortines, tovalles).


Factors clau d’una bugaderia d’èxit

Tal i com passa en qualsevol altre negoci, no n’hi ha prou amb que les xifres generals confirmin que és una inversió rendible. Quan algú decideix invertir el seu capital en obrir una bugaderia autoservei, necessita unes pautes per planificar el projecte amb les màximes garanties d’èxit possibles.

En el cas d’una bugaderia autoservei, la bona marxa del negoci es basa en tres factors: 

 1. La ubicació

 2. Una estratègia de negoci encertada

 3. La implicació de l’empresari

Atesa la seva importància, convé profunditzar en aquests tres aspectes.

Ubicació

Escollir bé la ubicació abans d’obrir una bugaderia autoservei. 

La clau principal per assegurar l’èxit de les bugaderies autoservei resideix en estudiar bé la seva ubicació. Aquests són els elements que cal tenir en compte:

 • Escollir una localitat amb una població mínima d’entre 5.000-10.000 persones.

 • Delimitar una zona d’influència de 500 metres sense presència d’obstacles tals com ponts, rius o avingudes grans.

 • Escollir un carrer amb el màxim de trànsit de vianants. 

 • Posicionar el local prop de supermercats, escoles, ambulatoris o qualsevol centre que tingui molta afluència de públic.

 • Allunyar-lo de botigues de venda d’electrodomèstics o bugaderies convencionals.

dissenyar l'estratègia mes adequada per a bugaderia autoservei

Dissenyar l’estratègia més adequada.

Una vegada que es té clara la ubicació, és el moment de planificar una estratègia de negoci correcta. Són factors clau en una bugaderia:

 • Els horaris. Com que aquest tipus d’empreses no han de suportar el cost de contractar empleats, poden jugar amb els horaris amb molta més llibertat. Tenir disponible el servei durant els caps de setmana o en hores compatibles amb les jornades laborals és garantia d’èxit.

 • El cura dels detalls. Es tracta d’obrir una bugaderia autoservei que resulti atractiva per al client. Una decoració senzilla però agradable, seients còmodes i una bona il·luminació marquen la diferència amb la competència. Tampoc està de més incloure alguns extres, com màquines de vending.

 • La relació qualitat-preu. Per suposat, una tarifa més econòmica sempre és un bon reclam, però no a llarg termini. Si el servei és deficient, es perd la fidelitat del client. Cal trobar l’equilibri entre aquests extrems. 

La implicació de l’emprenedor

El negoci de les bugaderies autoservei demana molt poca presencia física, però requereix una implicació proactiva dels propietaris pel què fa als factors següents:

 • Realitzar un estudi de la competència propera, de les seves qualitats i dels seus defectes.

 • Conèixer el perfil del client de la bugaderia, per avançar-se a les seves demandes i oferir-li tots els serveis que necessita.

 • Disposar d’informació actualitzada sobre les innovacions tecnològiques del sector i col·laborar amb proveïdors de referència, com l’empresa Girbau.

 • Utilitzar les xarxes socials i les altres plataformes per mantenir el contacte i compartir informació.

En definitiva, el negoci de les bugaderies autoservei no és una moda que tingui els dies comptats. Són empreses abocades a l’èxit per raons econòmiques i sociològiques. Obrir una bugaderia autoservei requereix una inversió molt assequible i proporciona una rendibilitat quasi immediata. És fàcil de gestionar i, el què la fa encara més atractiva, permet a l’emprenedor incorporar-se a un sector en auge i en línia amb els avenços de les societats modernes. 


Per aquest motiu, l’empresa Girbau, amb seu a Espanya i amb una xarxa comercial en més de 100 països, és una de las eleccions de preferència per a molts emprenedors que decideixen obrir una bugaderia autoservei.

Les més de 1.600 bugaderies autoservei que hi ha actualment a Espanya ho demostren: el negoci de les bugaderies autoservei és rendible.

 

Descarega infografia: El sector de les bugaderies a EspanyaUtilitzem cookies per assegurar-nos que li oferim la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que l’accepteu.